Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pesaro (Italia): Români catolici împreună la o nouă Liturghie în limba maternă

Mai mulți credincioși români catolici s-au adunat la a treia Sfânta Liturghie celebrată în limba română în Biserica "San Luigi Gonzaga" din Pesaro (Italia). Această a treia celebrare a avut loc duminică, 21 noiembrie 2021, la ora locală 13.45.

Dintre toți cei invitați, au fost prezente doar 36 de persoane: 18 adulți, 10 copii, cinci surori din Congregația "Maestre Pie Venerini" și trei preoți din Pesaro și din împrejurimi.

Conform invitațiilor ne-am fi așteptat la peste 50 de credincioși din Fano, Faenza, Marotta, Pesaro, Ravenna și Urbino, pe care îi așteptăm la următoarele Liturghii și întâlniri.

Credincioșii prezenți sunt originari din Buruienești, Gherăești, Tămășeni, Valea Mică, Bistrița Năsăud și Timișoara.

A fost o Sfântă Liturghie participată, credincioșii proclamând lecturile sacre, surorile cântând psalmul și citind rugăciunea credincioșilor.

Celebrantul Sfintei Liturghii a fost pr. Pavel Chelaru. Pr. Alois Fechet a fost la dispoziția credincioșilor pentru Sfânta Spovadă, iar pr. Mihail Cojan a animat cântul liturgic.

După Sfânta Liturghie i-am pomenit pe răposații noștri participând cu toții la prohod.

La sfârșitul prohodului ne-am întreținut într-una din sălile parohiale pentru o oră bună, făcând cunoștință între noi, făcând schimb de numere de telefon și servind binecunoscuta pizza italiană și un pahar de bere locală.

Pentru mulți dintre cei prezenți momentele petrecute atât în biserică, dar și în casa parohială au fost pline de emoție, trezind în inima tuturor dorința de a ne mai revedea. Ne-am propus să formăm un grup pe Whatsapp, în așa fel încât să facilităm următoarea întâlnire, făcând-o posibilă pentru cât mai mulți doritori. Biserica "San Luigi Gonzaga" din Pesaro este situată la adresa: Via Federico Brandani, 2, 61122 Pesaro PU, Italia, www.parrocchiasanluigipesaro.it. Mai multe informații pot fi obținute de la părintele Pavel Chelaru, parohul acestei biserici, la tel. 0039/37.56.66.74.09.

Folosim această ocazie pentru a saluta prin site-ul diecezan pe toți cei din țară ca și pe cei care, ca și noi, pribegesc pe alte meleaguri ale lumii.

Pr. Pavel Chelaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 noiembrie: Pesaro (Italia): Români catolici împreună la o nouă Liturghie în limba maternă


 

lecturi: 1712.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat