Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut Calendarul antonian 2022, editat de frații franciscani conventuali

A apărut Calendarul antonian 2022, intitulat Anton din Padova în lume, editat de frații franciscani conventuali din România. Calendarul se prezintă în format 21/28,5 cm, 28 de pagini în condiții color optime și poate fi foarte ușor agățat de perete. Îl puteți folosi dumneavoastră sau îl puteți face cadou celor dragi.

Ca de obicei, calendarul semnalează duminicile, solemnitățile, sărbătorile și sfinții fiecărei zile pentru creștinii catolici și greco-catolici. De notat și faptul că, la sugestia dumneavoastră, a fost mărit sensibil scrisul, fiind mai ușor de citit. În calendar sunt însemnați și cei mai importanți sfinți ai celor trei Ordine franciscane prin simbolul TAU.

Sfântul Anton de Padova a călătorit mult. Poate și acest amănunt face din el unul dintre cei mai venerați sfinți. Semnul venerării din partea poporului creștin, după cum sublinia Papa Ioan Paul al II-lea, constă în faptul că "e greu de găsit un oraș sau un sat cu popor catolic unde să nu fie cel puțin un altar sau o icoană a Sfântului. Credincioșii, mai cu seamă cei mai umili și mai neajutorați, îl consideră și îl simt ca pe Sfântul lor, pregătit mereu să le fie mijlocitor puternic în favoarea lor".

În paginile calendarului veți găsi fiecare lună din an, însoțită în pagina de deasupra de o fotografie a unor biserici, pelerinaje sau locuri unde Sfântul Anton e venerat, cu o explicație a imaginii respective în subsolul paginii.

În căsuța destinată fiecărei zile, puteți nota evenimentele sau programările mai importante pentru ziua respectivă sau alte lucruri, după preferințele dumneavoastră. Abonații la Mesagerul sfântului Anton vor primi calendarul împreună cu ultimul număr al revistei pe anul 2021.

Cei interesați pot comanda calendarul la numărul de telefon 0765.421.416 (pr. Marcelin Amariei, OFMConv.), sau pe adresa mesagerulantonian@gmail.com, în limita stocului disponibil. De asemenea, puteți achiziționa calendarul și de la Librăria "Serafica" din cadrul Institutului Teologic Franciscan din Roman.

Costul unui calendar este de 6 lei, cu taxele poștale incluse.

Pr. Marcelin Amariei, OFMConv.


 

lecturi: 681.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat