Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Noi membri invitați în Asociația Studenților Catolici din Iași (ASCI)

În Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, duminică, 28 noiembrie 2021, la Sfânta Liturghie "a tinerilor" de la ora 16.00, Asociația Studenților Catolici din Iași (ASCI) va primi noii membri. Ca pregătire pentru acest eveniment, candidații vor participa, în zilele de 26 și 27 noiembrie, la un timp de reculegere, cunoaștere și formare organizat la Horpaz, la casa de reculegere care aparține Seminarului din Iași.

ASCI sau Asociația Studenților Catolici din Iași este o echipă unită în care fiecare student își poate pune în valoare calitățile, atât pentru a se dezvolta personal, cât și pentru a se dărui în folosul aproapelui, și implicit în folosul comunității. Pentru a contribui astfel la binele comun și individual, orice tânăr care vrea să împărtășească și să pună în comun trăiri, experiențe, amintiri și idei va putea depune adeziunea la ASCI duminică, 28 noiembrie 2021, în cadrul Liturghiei tinerilor de la ora 16.00, în Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină", din Iași.

În fapt, adeziunea reprezintă un angajament rostit de cei care doresc să devină parte a acestui grup, prin care își exprimă disponibilitatea de a trăi și a mărturisi credința în mediile în care activează, acționând cu responsabilitate în fiecare clipă. Practic, angajamentul se exprimă prin completarea acestui formular on-line.

Pentru a pregăti mai bine pentru acest eveniment, se organizează și un timp de reculegere și pregătire, la Horpaz, începând cu ora 18.00, vineri, 26 noiembrie, și continuând și sâmbătă, 27 noiembrie. Aceasta este o șansă de a pune în comun energiile, meditațiile și surâsurile tinerilor pentru a înălța, de fapt, în armonie, o singură rugăciune genuină, care să îi țină mereu aproape de Inima străpunsă.

Sunteți așteptați cu mare drag ca, prin contribuția mai multor mâini care îndeplinesc binele și a mai multor picioare care merg pe aceeași cale strâmtă a cerului, să devenim oglinda prin care Isus să se reflecte în lume în toată gloria iubirii sale.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii, puteți accesa grupul facebook "Asociația Studenților Catolici din Iași" , sau ne puteți contacta prin telefon la 0764.643.623 (pr. Marcelin Blaj, capelan universitar) ori 0742.403.675 (Silvia Comorașu, președintele asociației).

Bianca Maria Munteanu


 

lecturi: 557.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat