Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Angelus TV, postul catolic de televiziune, în grila DIGI

Din 21 noiembrie 2021, Angelus TV, postul catolic de televiziune, va fi emis în grila RDS&RCS, după ce a primit în 21 iulie a.c. licența audiovizuală din partea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), pentru a emite în rețelele de cablu TV ca post național de televiziune, cu tematică cultural-religioasă.

Angelus TV a fost lansat în variantă online pe 16 mai a.c. pe site-ul angelustv.ro, fiind o inițiativă media care se adresează persoanelor de toate confesiunile, religiile și non-afiliate religios, vizând atât publicul catolic de ambele rituri (romano-catolic și greco-catolic) din țară și din diaspora, cât și publicul general interesat de teme culturale, sociale și de actualitate.

Duminică, 21 noiembrie, la ora 10.30, Angelus TV se va lansa oficial pe cablu cu difuzarea Sfintei Liturghii din Solemnitatea Cristos, Regele Universului de la Catedrala "Sfântul Iosif". La ora 16.00, lansarea va fi marcată printr-o ediție specială în direct, avându-l ca invitat pe ÎPS Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit de București, care afirmă cu privire la acest eveniment: "Am aflat cu multă bucurie că Angelus TV a intrat în grila RCS&RDS, ajungând, astfel, în casele românilor din întreaga țară. Felicităm echipa Angelus TV pentru acest pas important, prin care se confirmă încă o dată profesionalismul tuturor celor implicați. Angelus TV a crescut frumos - de la un proiect online la o televiziune clasică - și ne dorim să fie un mijloc de comunicare mereu actual, pentru a transmite lumii valorile Bisericii pentru lumea de azi: comuniune, participare, misiune, așa cum ne îndeamnă Sfântul Părinte Papa Francisc. Fie ca acest nou post TV catolic să fie un ferment de unitate pentru românii de pretutindeni, iar sub deviza «Vino și vezi» să-i invite pe toți oamenii de bunăvoință să descopere frumusețea și diversitatea Bisericii. Urăm postului Angelus TV să aducă roade bogate în viețile telespectatorilor și ale tuturor membrilor echipei care s-au angajat pe acest drum de slujire. Dumnezeu să binecuvânteze noul început!"

Postul de televiziune propune o grilă de programe variată, difuzând atât conținut audiovizual propriu, cât și pe cel oferit de contributorii din țară și de peste hotare. Pe lângă temele specifice sferei religioase și de spiritualitate, grila va include și teme de interes general, aducând în prim-plan segmentele cultural și socio-educativ/formativ prin tematici de artă, lectură, literatură, muzică, film, istorie, sănătate, psihologie, business, turism, entertainment, cât și programe speciale pe categorii de vârstă adresate copiilor, adolescenților, tinerilor și celor vârstnici.

Angelus TV va produce și va difuza concerte de muzică înregistrate sau transmise în direct din Catedrala "Sfântul Iosif" și alte lăcașuri de cult catolice din România, în parteneriat cu artiști de renume național și mondial, dar și momente semnificative din viața comunităților de credință, marcate prin ediții speciale. Comunitățile maghiară, francofonă, anglofonă și germană beneficiază deja de câte o emisiune specifică realizată în limbile respective.

"Mulțumim Înaltpreasfințitului Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit de București, care ne-a susținut și ne-a motivat încă de la început, cât și Conferinței Episcopilor Catolici din România, care a încurajat proiectul. Mulțumim iNES Group și RCS&RDS, pentru noul parteneriat început; realizatorilor, tehnicienilor, partenerilor, contributorilor din țară și străinătate și tuturor celor care au făcut posibil acest moment. Cu bucuria de a fi mai aproape de cei care ne urmăresc, ne vor urmări și ne vor susține, le spunem tuturor «Vino și vezi!»" afirmă pr. Francisc Ungureanu, director general Angelus TV.

Managementul Angelus TV este format din profesioniști media care activează în domeniul audiovizual, iar cei peste 50 de realizatori - preoți, persoane consacrate și laici de diferite vârste și profesii - își asumă voluntariatul în cadrul noii televiziuni, inspirați de invitația Papei Francisc, care îi îndeamnă pe cei care activează în media "să comunice întâlnind persoanele acolo unde sunt și așa cum sunt".

Programul complet și grila de programe a postului vor fi anunțate în curând pe pagina de Facebook a televiziunii și pe site-ul www.angelustv.ro. Tot aici se găsesc informații cu privire la modalitățile de susținere a proiectului, adresate publicului larg.

Postul catolic de televiziune Angelus TV emite în rețeaua DIGI. Pentru a vedea postul în grila de programe a televizorului este necesară efectuarea unei noi căutări/scanări a canalelor. Numărul canalului pe care se poate recepționa Angelus TV este diferit, în funcție de modelele televizoarelor etc. Cei care nu sunt abonați la DIGI (RCS&RDS) pot urmări în continuare în direct Angelus TV în varianta online, pe www.angelustv.ro. Site-ul oferă și o secțiune în care prin abonare se poate accesa arhiva emisiunilor difuzate, în sistem VOD.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București


 

lecturi: 1237.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat