Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Kolping: Advent "altfel" - patru provocări pentru tineri și adulți

Tinerii Asociației Kolping România propun pentru perioada Adventului 2021 o acțiune care se va derula pe parcursul celor patru săptămâni, fiind adresată tuturor tinerilor și adulților din toate diecezele din România.

Adventul reprezintă un timp de pregătire, de așteptare și provocare spirituală pentru marea întâmpinare a Copilașului Isus; un timp care, din păcate, a devenit foarte comercial, iar noi, creștinii, avem responsabilitatea să păstrăm spiritul autentic al sărbătorii cu ajutorul rugăciunilor și al acțiunilor caritabile concrete.

Cu siguranță pentru creștinii practicanți nu este o provocare extraordinară, dar trebuie să avem o atenție deosebită asupra creștinilor pentru care, de exemplu, participarea la o Liturghie de dimineață în perioada Adventului este doar o amintire din copilărie.

Cum mă înscriu?

Fiecare tânăr sau adult este invitat să completeze un formular simplu de înscriere aflat pe site-ul: www.kolping.ro/advent, înscriere prin care dorim să ne cunoaștem apoi în fiecare săptămână, sâmbătă seara când se va aprinde încă o lumânare de Advent și va fi lansată provocarea pentru săptămâna următoare.

Cele patru provocări sunt:

  1. Familia mea (27 noiembrie - 4 decembrie): În decursul acestei săptămâni suntem provocați să propunem o mică schimbare în familia noastră. Poate aducem familia împreună pentru o rugăciune sau propunem familiei o acțiune caritabilă comună sau orice altă inițiativă care să scoată familia din rutina zilnică.

  2. Prieten drag (4-11 decembrie): În această săptămână suntem invitați să facem o surpriză plăcută unui prieten pe care nu l-am mai întâlnit de mult și din diferite motive am neglijat relația cu el. Putem să îl sunăm sau să îi comandăm prin curier o carte sau un mic cadou surpriză.

  3. Spiritualitate (11-18 decembrie): Într-o singură zi sau toată săptămâna suntem provocați să participăm la Liturghia de dimineață specifică perioadei Adventului (roratele)

  4. Suflet de copil (18-24 decembrie): Suntem provocați ca în această săptămână să fim alături de copii. Identificăm o familie nevoiașă care are copii și încercăm să le facem o surpriză plăcută, sau oferim cadouri copiilor dintr-un centru social împreună cu prietenii ori colegii, sau orice altă idee creativă și plină de bucurie pentru copii.

La finalul acțiunii, în ziua de 28 decembrie 2021, toți cei înscriși vor participa on-line la o Sfântă Liturghie de mulțumire celebrată de pr. Ștefan Godri, praeses-ul Kolping România și Kolping Europa. Tot în această zi vom avea posibilitatea on-line pentru o sesiune de discuții și mărturii despre cele patru provocări.

Invităm cât mai mulți tineri și adulți să se alăture acestei inițiative pentru a forma o comunitate de rugăciune și acțiune care să ne dinamizeze viața creștină.

Cornel Bulai


 

lecturi: 832.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat