Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Radio ERCIS FM se va auzi pe frecvențe radio FM: în Piatra Neamț (și împrejurimi) - 89,8 Mhz, și în Roman (și împrejurimi) - 88,3 Mhz

Radio ERCIS FM, postul de radio al Diecezei Romano-Catolice de Iași, se va auzi prin frecvențe radio FM începând cu data de 28 noiembrie 2021, prima duminică din Advent. Frecvențele pe care se va difuza pentru început sunt: în municipiul Piatra Neamț (și împrejurimi) - 89,8 Mhz și municipiul Roman (și împrejurimi) - 88,3 Mhz.

După mai mulți ani de așteptare, demersuri, nouă luni de emisie on-line, dar și rugăciuni, avem astăzi, marți, 16 noiembrie 2021, bucuria de a ne vedea așteptările împlinite: Radio ERCIS FM, vocea catolicilor din Moldova, va putea fi auzit și pe frecvențe radio la radiourile din casele noastre, începând cu 28 noiembrie 2021.

Acest lucru este posibil datorită aprobărilor din partea autorităților române, prin Consiliul Național al Audiovizualului întrunit în ședință publică în ziua de marți, 16 noiembrie 2021, și prin obținerea frecvențelor postului Radio Terra, din municipiul Piatra Neamț și municipiul Roman, care acoperă municipiul Piatra Neamț (și împrejurimile) și municipiul Roman (și împrejurimile).

Duminică, 28 noiembrie, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 10.30, celebrată în capela Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, va fi inaugurarea oficială a difuzării Radioului ERCIS FM prin cele două frecvențe, de la Piatra Neamț și Roman. La această celebrare se va marca încheierea fazei diecezane a cauzei de beatificare/canonizare a slujitorului lui Dumnezeu pr. Anton Demeter, OFMConv. Sfânta Liturghie va fi prezidată de PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, alături fiind și PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, PS Petru Gherghel, episcop emerit de Iași, pr. Damian Gheorghe Pătrașcu, ministru provincial, dar și alți preoți, persoane consacrate și credincioși laici.

Este un moment istoric important pentru Biserica noastră locală pe care mulți creștini l-au așteptat și iată că în aceste zile el s-a realizat. Zeci de realizatori de emisiuni și rubrici, dar și mulți colaboratori înfrumusețează grila cu emisiuni diversificate a radioului ERCIS FM. Cu toții suntem invitați să mulțumim Domnului, Sfântului Iosif și Sfintei Fecioare pentru darul minunat pe care ni l-au făcut.

Se fac în continuare demersuri pentru a transmite pe unde radio și în zona municipiului Bacău și în celelalte zone din Dieceza de Iași.

Radio ERCIS FM a fost lansat pe platforme on-line la 19 martie 2021, în sărbătoarea Sfântului Iosif, Patronul Bisericii Universale, având ca moto: "Mereu împreună cu tine", putând fi recepționat în prezent on-line pe www.ercisfm.ro, prin aplicațiile ERCIS FM de pe telefoanele mobile (cu Android sau iOS), pe pagina Facebook a radioului (https://www.facebook.com/ercisfm.ro), dar și prin playerele de pe calculator sau telefoane mobile (link-urile pentru toate playerele, pe site-ul: ercisfm.ro) sau telefon, apel telefonic cu tarif normal/minute naționale 0315040409. În perioada următoare se va auzi și pe rețelele de cablu TV, prin rețeaua DIGI (RCS & RDS). Pe pagina Facebook a radioului, credincioșii pot fi la curent cu programul și noutățile radio. Pe aplicațiile ERCIS FM pe telefoane și pe site-ul radioului (www.ercisfm.ro) pot fi reascultate multe dintre emisiunile difuzate, sub formă de podcasturi.

ERCIS FM este un post de radio necomercial, cultural-religios, un mijloc de comunicare în sprijinul răspândirii cuvântului lui Dumnezeu, care se regăsește în Sfânta Scriptură și care are mereu cel mai frumos și plin de speranță mesaj pentru oamenii din toate timpurile, dar și informații din viața Diecezei de Iași. Pe lângă temele religioase, sunt incluse și alte teme din viața de zi cu zi, programe culturale și sociale. Este introdusă muzică din diferite genuri, știri și programe din diferite domenii, deoarece se dorește ca prin ERCIS FM să se ajungă la toate vârstele publicului, care să fie cât mai diversificat. Un spațiu larg este oferit și dialogului cu ascultătorii, pentru a răspunde la frământările și întrebările lor.

Numele ERCIS FM este acronimul de la numele instituției diecezane: Episcopia Romano-Catolică de Iași, acronim cu care publicul este deja obișnuit, deja prin site-ul oficial al Episcopiei de Iași: www.ercis.ro, dar și al departamentului audio-video al Episcopiei de Iași: ERCIS Media. Completarea FM este împlinită prin faptul că acest radio se va auzi și în eter, prin frecvențe FM, în mod special pe teritoriul Moldovei, zona Diecezei Romano-Catolice de Iași, frecvențe care se vor alătura difuzării on-line și pe rețelele de cablu TV.

Prin motoul "Mereu împreună cu tine", ERCIS FM își propune ca toți ascultătorii să se simtă cu adevărat însoțiți oriunde ar fi, oferindu-le nu numai informații, ci mai presus de toate hrănindu-le inima, sufletele, prin Sfinte Liturghii, meditații, exemple de sfinți și oameni care l-au descoperit pe Dumnezeu, în spiritul Diecezei Romano-Catolice de Iași și pentru a răspunde mai bine la sensibilitatea credincioșilor catolici din zona Moldovei.

Mai ales în aceste timpuri dificile, oamenii au nevoie de speranță și încurajare în trăirea vieții, iar ERCIS FM, prin programele și prin muzica sa, credem că poate veni în întâmpinarea acestor nevoi ale lor.

Mulțumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei dorințe a PS Iosif Păuleț, episcopul Diecezei de Iași, a PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, a PS Petru Gherghel, episcop emerit de Iași, dar și a celorlalți preoți și a multor credincioși din Moldova și nu numai. Domnul să-i răsplătească!

Pr. Adrian Blăjuță


 

lecturi: 2818.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat