Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: PS Petru Sescu împreună cu familia la Centrul "Gaudium et spes"

După ce în ziua precedentă a celebrat prima sa Sfântă Liturghie ca episcop auxiliar de Iași în comunitatea natală din Săbăoani, PS Petru Sescu a dorit să celebreze aceeași jertfă a Sfintei Liturghii luni, 15 noiembrie 2021, de data aceasta cu familia restrânsă, în capela "Sfânta Familie", a Centrului "Gaudium et spes" de la Traian.

Momentul i-a unit pe frații, surorile, cumnații și cumnatele, dar și pe nepoții și strănepoții Preasfințitului Petru într-un imn de mulțumire lui Dumnezeu, cel care le-a dat privilegiul de a fi o familie frumoasă și unită, nu doar prin faptul că împart aceeași rădăcină, respectiv pe părinții Francisc și Margareta, ci uniți și de credința primită prin Botez.

"Aș vrea să ofer această Sfântă Liturghie, spunea Preasfințitul, ca un prinos de mulțumire pentru tot ceea ce înseamnă familia din care provin; pentru părinții răposați, pentru cei patru frați trecuți în Casa Tatălui, dar și pentru voi, frații, surorile mele împreună cu cumnatele, cumnații, nepoții și strănepoții pe care v-am simțit și vă simt mereu aproape".

La predică, pr. Toma Encuță, paroh de Adjudeni, a subliniat măreția vocației de a-l sluji pe Dumnezeu îndeaproape, așa cum a făcut-o și o face și ep. Petru pornind de la prima treaptă a preoției, diaconatul, trecând apoi prin a doua treaptă, prezbiteratul, ajungând acum la a treia treaptă, episcopatul.

"Preasfințite, a spus părintele Toma, așa cum am auzit în evanghelia pe care am citit-o, unde Isus îl întreabă pe apostolul Petru de trei ori dacă îl iubește, și Excelența Voastră, trecând prin cele trei trepte ale preoției, l-ați asigurat pe Isus că îl iubiți, că îl iubiți și îl slujiți mai ales în cei pentru care Papa Francisc v-a dorit acum episcop auxiliar".

La finalul Sfintei Liturghii, ep. Petru a mulțumit lui Dumnezeu pentru că l-a "surprins" alegându-l episcop, preoților parohi și vicari din cele patru comunități din Săbăoani, rudelor prezente, dar și părintelui Eduard Patrașcu, paroh de Traian, pe teritoriul căruia se află Centrul "Gaudium et spes", sediul întâlnirii.

A urmat apoi o agapă fraternă, o masă luată împreună ca între frați, așa cum au făcut împreună cu părinții atunci când erau mici, o masă simplă, tradițională, cu tacâmuri tradiționale, cu un meniu tradițional, un adevărat moment de bucurie și de împărtășire.

După ce i-a salutat pe fiecare în parte, mulțumindu-le pentru prezență, Preasfințitul i-a rugat pe cei dragi ai săi să nu-l uite în rugăciune: "Vouă vă spun și mai apăsat, rugați-vă pentru mine, rugați-vă ca să pot fi mereu la înălțimea chemării la care m-a vrut Isus Bunul Păstor".

Pr. Felician Tiba
director Centrul "Gaudium et spes" Traian

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 noiembrie: Traian: PS Petru Sescu împreună cu familia la Centrul "Gaudium et spes"

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Săbăoani: Primiția PS Petru Sescu (14 noiembrie)

Mons. Petru Sescu a fost hirotonit episcop auxiliar de Iași (11 noiembrie)

ERCIS FM: Interviu cu PS Petru Sescu, noul episcop auxiliar al Diecezei de Iași (12 noiembrie)

ERCIS FM: Interviu cu PS Iosif Păuleț, despre hirotonirea episcopală a Mons. Petru Sescu (10 noiembrie)

ERCIS FM: Interviu cu pr. Vasile Petrișor, cancelar al Episcopiei de Iași, despre rolul episcopilor în Biserică (9 noiembrie)

Descrierea stemei episcopului Petru Sescu

Explicația ritualului hirotonirii episcopale a Mons. Petru Sescu

PS Iosif Păuleț: Hirotonirea episcopală a Mons. Petru Sescu - moment de sărbătoare pentru Dieceza de Iași


 

lecturi: 5066.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat