Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ciofliceni: Episcopii catolici din România se reunesc în sesiunea plenară a Conferinței Episcopilor pentru prima dată de la începutul pandemiei

În perioada 20-22 septembrie 2021, Arhidieceza Romano-Catolică de București este gazda sesiunii plenare a Conferinței Episcopilor din România (CER), ce se desfășoară la Mănăstirea Carmelitană de la Ciofliceni. Aproape toți episcopii catolici de ambele rituri (romano-catolic și greco-catolic) din România vor participa, în condiții de siguranță sanitară, la lucrările sesiunii prezidate de ÎPS Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit de București, președintele CER.

Este prima sesiune plenară a CER de la declanșarea pandemiei în care episcopii se întâlnesc în persoană. Ultima sesiune plenară a CER pe teritoriul Arhidiecezei de București a avut loc la Ciofliceni, între 10 și 12 aprilie 2019, iar ultima sesiune în format fizic a avut loc la Baia Mare între 25 și 27 septembrie 2019.

Lucrările sesiunii vor avea în centru Sinodul Episcopilor cu tema sinodalității, ce se va desfășura la Roma în octombrie 2023, cu participarea episcopilor din întreaga lume catolică. Prima etapă a drumului sinodal este ascultarea și consultarea Bisericilor locale, etapă care va începe în octombrie 2021 și se va încheia în aprilie 2022. Situațiile concrete care țin de viața Bisericii Catolice în România reprezintă un alt punct important din agenda sesiunii CER.

În prima zi a lucrărilor, episcopii se vor bucura de prezența arhiepiscopului Giampietro Dal Toso, președinte al Operelor Misionare Pontificale, care va vorbi despre importanța dimensiunii misionare a Bisericii și despre cooperarea Operelor Misionare Pontificale cu structurile Bisericii locale. Invitatul special din ultima zi a sesiunii CER este patriarhul Bisericii Greco-Catolice Melchite, Youssef Absi, care va prezenta situația creștinilor din Orientul Mijlociu.

Programul include o Sfântă Liturghie solemnă publică în Catedrala "Sfântul Iosif" din București, marți, 21 septembrie, ora 18.30, care va fi prezidată de ÎPS Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit de București, președintele CER, alături de episcopii participanți la sesiunea plenară a CER.

Conferința Episcopilor din România se întrunește de două ori pe an și îi reunește pe toți episcopii romano-catolici și greco-catolici din România, exprimând unitatea Bisericii locale și comuniunea cu urmașul lui Petru, Sfântul Părinte Papa.

Biroul de presă al ARCB,
secretar general

* * *

Informațiile au fost preluate din comunicatul de presă nr. 463 din 20 septembrie 2021, al Biroului de presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, instituție cu următoarele date de contact: Str. G-ral Berthelot 19, sector 1, 010164-București, România; tel. 021.201.54.11, 021.201.54.00; email: birouldepresa@arcb.ro; www.arcb.ro; fb.com/stiriARCB.


 

lecturi: 819.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat