Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ceea ce Dumnezeu nu a binecuvântat, omul nu are voie să binecuvânteze!

S-a vorbit și se vorbește în ultimele zile de decizia Parlamentului European cu privire la recunoașterea căsătoriilor între persoanele de același sex în România.

Cel puțin așa se știe, documentul are o valoare strict politică, deci nu obligă statele membre la o anumită decizie. Cu alte cuvinte, fiecare e liber să adopte o astfel de lege sau nu.

Uniunea Europeană și-a propus să elimine toate obstacolele cu care se confruntă persoanele LGBTIQ (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali, intersexuali și Queer), permițându-le acestora să aibă aceleași drepturi pe care le au și familiile obișnuite formate din bărbat, femeie și copii.

Textul a fost adoptat fără amendamente cu 387 de voturi pentru, 161 împotrivă și 123 de abțineri. Dintre europarlamentarii români, doar șase s-au exprimat pentru, toți făcând parte din grupul USR-PLUS.

Problema LGBT sau mai nou LGBTIQ se tot pune de ceva vreme de la vârful Uniunii Europene, dar și din SUA. Se cer drepturi specifice unei familii, dar nu se împlinesc cerințele pentru a fi familie, cel puțin nu din punct de vedere al naturii, natura pretinzând un bărbat și o femeie, care, în urma unui legământ - în cazul creștinilor, în urma sacramentului căsătoriei - se angajează să trăiască pentru toată viața în comuniune de iubire, de persoane și de bunuri, deschizându-se spre darul vieții. Pentru o astfel de chemare nu este suficient să te agăți în mod obsesiv de gen (gender), care este până la urmă o exprimare convențională, ci e obligatoriu să existe cele două sexe indiscutabile: masculin și feminin.

Dorința Creatorului exprimată atât de clar și de concis încă din zorii creației: "Fiți rodnici, înmulțiți-vă, umpleți pământul și supuneți-l" (Gen 1, 28) sau "De aceea, îi va lăsa bărbatul pe tatăl său și pe mama sa și se va uni cu femeia sa și vor fi un singur trup" (Gen 2, 24), cuvinte preluate și de Isus Cristos: "N-ați citit că, de la început, Creatorul i-a făcut bărbat și femeie? Și a zis: «De aceea omul își va lăsa tatăl și mama și se va uni cu soția lui și cei doi vor fi un singur trup, astfel încât nu vor mai fi doi, ci un singur trup?». Prin urmare, ceea ce Dumnezeu a unit, omul să nu despartă. Și i-a binecuvântat Dumnezeu. Dumnezeu le-a zis: «Fiți rodnici, înmulțiți-vă, umpleți pământul și supuneți-l»" (Mt 19, 4-6; Mc 10, 6-9), pentru un creștin adevărat va rămâne mereu calea adevărată pe care trebuie să meargă familia, familia în adevăratul sens al cuvântului.

Cine încearcă să submineze adevărata familie voită de Dumnezeu, în realitate o va întări și mai mult. Familia știe că nu poți colabora la planul Creatorului de perpetuare a vieții decât în cadrul natural, înscris în ADN-ul bărbatului și al femeii, în acel cadru plin de iubire și rodnicie, cu cei doi stâlpi, bărbatul și femeia, care asigură și echilibrul psihic, pedagogic și antropologic al viitorului copil.

Misiunea noastră nu este aceea de a binecuvânta ceea ce Dumnezeu nu a binecuvântat, pentru că într-un astfel de caz binecuvântarea noastră ar fi falsă și ca atare sacrilegă. Nicio instituție pământească nu poate obliga un slujitor al lui Dumnezeu să facă ceea ce Dumnezeu nu a făcut. Ca atare, a binecuvânta persoane de același sex, spunându-le că este căsătorie, nu doar că ar constitui o mare înșelăciune, ci și un fals grosolan, ori codul penal românesc, actualizat în anul 2021, la articolul 323 condamnă falsul cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă. Și iată cum, fără să-și dea seama, prin decizia Parlamentului European cu privire la recunoașterea căsătoriilor între persoanele de același sex în România, de fapt suntem instigați să facem un fals. Nu, asta nu se va întâmpla niciodată! Pentru că ceea ce Dumnezeu nu a binecuvântat, slujitorii săi nu au voie să binecuvânteze niciodată!

Pr. Felician Tiba
Oficiul pentru Pastorația Familiei


 

lecturi: 1302.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat