Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Iosefinii lui Murialdo, recunoscători

Iosefinii lui Murialdo au mai multe motive pentru a fi recunoscători.

Mulțumire!

Pentru cei trei tineri români: Alexandru Pitirici din Buhonca, Ionuț Ciceu din Luizi-Călugăra și Narcis Adelin Miclăuș din Coman, care, sâmbătă, 11 septembrie 2021, la împlinirea anului de noviciat, s-au angajat în a-l urma pe Cristos mai îndeaproape cu cele trei voturi evanghelice de sărăcie, castitate și ascultare, în Congregația "Sfântul Iosif" (Iosefinii lui Murialdo), slujindu-i pe tineri după carisma Sfântului Leonard Murialdo și devenind pentru toți, mici și mari, prieteni, frați și tați. Liturghia a avut loc la Mănăstirea Carmelită din Luncani după o săptămână de exerciții spirituale. Însoțim cei trei tineri iosefini cu rugăciunea noastră, dorindu-le și drum bun, binecuvântat pentru studiile care îi așteaptă la Facultatea UPS din Roma.

Mulțumire!

Pentru campusurile de Vara Împreună desfășurate la "Murialdo" Roman. Vara Împreună cu Robin Hood redimensionată față de anii trecuți... dar cu dimensiuni noi: o relație mai atentă față de copii, participarea mai activă la diferitele ateliere, un spațiu mai potrivit, un climat senin și o experiență concretă de a se simți iubiți.

Mulțumire!

Pentru cei 120 de cercetași Murialdo Into The Wild, de la lupișori, trecând la temerarii până la exploratori care împreună cu liderii lor au pășit prin Carpați având ca bază Mănăstirea Franciscană de la Pârâul Rece. Seniorii au făcut campul separat, mergând timp de cinci zile prin Munții Măcinului. Să ne amintim ceea ce spunea Sfântul Leonardo Murialdo: "Îl slăvește pe Dumnezeu acela care dă slava naturii și știe să citească cuvinte și imagini divine în cartea creației". O experiență sub semnul enciclicei "Laudato Si'".

Mulțumire!

Oratoriul "Murialdo" din Roman a fost și a rămas deschis toate zilele verii și s-a constat o participare activă, liberă, transpirată... folosindu-se terenurile sportive, jocurile. De amintit și subliniat Cupa Murialdo la care au participat opt echipe de liceeni, un campionat ecumenic unde creștini ortodocși și catolici, amestecați împreună ca adevărați prieteni, s-au jucat cu tenacitate și multă energie.

"Dulcis in fundo" din luna iunie în continuare la Murialdo a avut, pentru prima dată, două antrenamente de volei pentru adolescenți și tineri. De la jumătate iunie în continuare 60 de tineri s-au antrenat și au jucat volei sub îndrumarea unei profesoare de sport expert în această disciplină sportivă.

Mulțumire

O activitate nouă și anunțătoare de viitor, cu caracteristică vocațională (18 meserii prezentate) a fost parteneriatul dintre Fundația "Sfântul Leonardo Murialdo" și Primăria din Săbăoani. Mulțumită multor tineri animatori: cercetași, voluntari romașcani și din Săbăoani, a fost posibilă "Fii pe V.I.B.E. (Visează Înainte și Bucură-te de Viață)" la nivelul comunei din Săbăoani. O inițiativă inteligentă de colaborare între instituțiile sub deviza enciclicei "Fratelli tutti".

Ad maiorem Dei gloriam!

Iosefinii lui Murialdo din Roman

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Roman: Iosefinii lui Murialdo, recunoscători


 

lecturi: 1098.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat