Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Răcăciuni: Zile dedicate familiei și speranței creștine

În perioada 9-12 septembrie 2021, în Parohia Răcăciuni, la inițiativa părintelui paroh, Daniel Cimpu, au avut loc câteva zile dedicate familiei, speranței creștine și pentru că totul a fost încununat cu celebrarea hramului, au fost și zile dedicate Maicii noastre sfinte, Fecioara Maria.

Propriu-zis acest moment important pentru comunitatea noastră a început cu Sfânta Liturghie de joi seara, când părintele Felician Tiba, cel care ne-a acompaniat de-a lungul acestor zile cu predicile sale speciale, a vorbit despre familie, ca fiind o continuă provocare.

"Nu este loc de pauză, spunea părintele. În familie, pentru a trăi din plin voința lui Dumnezeu, nu trebuie să existe odihnă. Soții, pe cât posibil, să se întreacă în a se respecta, sluji și iubi unul pe celălalt. Dacă soții nu au grijă să facă prezente între ei astfel de atitudini, nimeni nu va putea să le trăiască în locul lor".

A doua zi ne-a vorbit despre familie, în visul lui Dumnezeu. "Soții sunt chemați ca prin atenția față de celălalt, să-și dea sens. Nimic nu este mai profund între ei decât ca unul să dea sens existenței celuilalt, aceasta printr-o trăire mereu activă a iubirii".

Ziua de sâmbătă, în cursul dimineții, a debutat cu o întâlnire specială pe care părintele Felician a avut-o cu familiile din parohia noastră.

Printre temele propuse, la Liturghia de seara, a fost și una legată de Biserică, "Familia și Biserica". "Cu toții formăm Biserica, spunea părintele predicator. Și nu poți aștepta de la Biserică să facă lucruri care nu sunt specifice ei. Spre exemplu, nu ea mărește salariile și pensiile, nu dă de muncă și nu este chemată să construiască spitale sau drumuri. Ceea ce face Biserica este să meargă alături de om pe drumul său către Dumnezeu. Familia își începe drumul existenței în biserică și fiecare este condus pe ultimul drum tot de Biserică. Fiecare moment al vieții este binecuvântat de către Biserică.

La finalul Liturghiei părintele paroh împreună cu părintele predicator i-a felicitat personal pe soții care au împlinit o sumă rotundă de ani de căsătorie, printre ei aflându-se și doi soți care împlineau șaizeci de ani de căsătorie, respectiv șaizeci și unu.

Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu o frumoasă procesiune pe străzile localității cu o copie a icoanei de la Cacica, moment la care au participat nu doar credincioșii din parohie, ci și din parohiile vecine, ca și confrați de altă confesiune.

Ultima zi a coincis și cu hramul parohiei, Nașterea Sfintei Fecioare Maria. Mulți preoți ne-au bucurat cu prezența lor, iar printre ei s-a remarcat în mod deosebit pr. Iosif Dămătăr, parohul de Valea Mare și decan de Bacău-Sud, care a adus pentru cei prezenți și salutul Preasfințitului Iosif Păuleț.

La final, părintele Daniel, parohul comunității, după ce i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru vremea frumoasă, Maicii Domnului pentru participarea sa la opera de co-răscumpărare, a mulțumit tuturor celor prezenți, felicitându-i pentru implicare și participare.

Nu putem să nu fim recunoscători lui Dumnezeu pentru că a voit familia și că o susține prin preoții Bisericii și rugăm Sfânta Familie de la Nazaret să binecuvânteze mereu familiile noastre.

Claudia Feer

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9-12 septembrie: Răcăciuni: Zile dedicate familiei și speranței creștine


 

lecturi: 678.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat