Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Cinci frați franciscani conventuali au profesat voturile evanghelice pe viață

Sâmbătă, 11 septembrie 2021, la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 10.30, cinci frați franciscani conventuali au profesat voturile evanghelice pe viață.

Profesarea voturilor evanghelice a fost precedată de o veghe de rugăciune, celebrată în seara zilei de 10 septembrie, în capela Institutului.

Celebrarea Sfintei Liturghii și ritualul profesiunii solemne au fost prezidate de către ministrul provincial, pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, alături de care au concelebrat părinții rectori, formatori, profesori, parohi, vicari și alți preoți oaspeți. Acestora li s-au alăturat familiile, rudele, prietenii și alți credincioși care au dorit să-i însoțească cu prezența și rugăciunea lor.

După ritul introductiv și salutul adresat tuturor celor prezenți de către pr. Alexandru Olaru, guardian al Conventului "Sfântul Francisc de Assisi" din Roman, au fost proclamate lecturile. Imediat, pr. Virgil Blaj, rectorul formativ al Institutului, a făcut apelul candidaților la care aceștia au răspuns cu un hotărât: "Iată-mă!"

Părintele provincial a adresat cuvântul de învățătură pornind de la lecturile care au vorbit despre chemarea de a-l sluji pe Dumnezeu și de a-l urma pe Domnul nostru Isus Cristos, axându-se mai ales asupra pericopei evanghelice despre tânărul bogat interesat de dobândirea vieții veșnice.

După omilie și rugăciunile de consacrare a urmat momentul în care fr. Andrei Bejan jr. (Pildești, NT), fr. Ionuț-Iulian Cherecheș (Butea, IS), fr. Claudiu-Rafael Frâncu (Faraoani, BC), fr. Cristian Iștoc (Gherăești, NT) și fr. Iulian-Robert Țâmpu (Luizi-Călugăra, BC) au rostit pe rând formula profesiunii celor trei sfaturi evanghelice, în fața ministrului provincial și a celor de față, angajându-se să le respecte pentru toată viața.

La sfârșitul Sfintei Liturghii frații neo-profeși au adresat, printr-un reprezentant, cuvântul de mulțumire, mai întâi lui Dumnezeu, apoi tuturor celor care, într-un fel sau altul, au contribuit la formarea lor și la pregătirea sărbătorii: familiile, formatorii și profesorii, colegii și frații studenți, corul, administrația și, nu în ultimul rând, tuturor celor care au binevoit să le fie alături în ziua consacrării lor definitive lui Dumnezeu.

Pace și bine!

Fr. Robert Lazarovici

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 septembrie: Roman: Cinci frați franciscani conventuali au profesat voturile evanghelice pe viață


 

lecturi: 1610.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat