Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Profesiune și noviciat

Sora Daniela Antonilă a reînnoit profesiunea în Congregația "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe", iar doi tineri postulanți, Andrei Gheorghe Gherguț și Iosif Barticel, au intrat în noviciat în Congregația "Slujitorii Carității", la celebrarea desfășurată miercuri, 8 septembrie 2021, în capela Căminului de bătrâni "Sfântul Iosif" din Iași.

Congregația "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe" și "Slujitorii Carități" au fost în mare sărbătoare pe data de 8 septembrie, zi în care Biserica sărbătorește nașterea sfintei Fecioare Maria. În cadrul celebrării euharistice, în capela căminului de bătrâni "Sfântul Iosif" sora Daniela Antonilă a reînnoit DA-ul ei spus lui Dumnezeu în fața surorilor și în mâinile sorei Rosa Bianchini, superioara delegată a congregației în România. Celebrarea Sfintei Liturghii a fost prezidată de părintele Bakthis Walagan Alphonse, SDC, înconjurat de preoții invitați. Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Fabio Pallota, delegatul confraților pentru România, prin care a pus accent pe chemarea primită și răspunsul nostru prin dăruire.

Ziua de 8 septembrie a fost marcată și de un alt eveniment istoric și de mare bucurie a fost pentru confrații noștri "Slujitorii Carității". Doi tineri postulanți, Andrei Gheorghe Gherguț și Iosif Barticel, au intrat în noviciat, perioadă în care aprofundează carisma Sfântului Alois Guanella și sunt la școala iubirii lui Isus, școală de sfințenie, așa cum a numit-o părintele Fabio, SDC, la cuvântul de învățătură. În această perioadă cei doi tineri vor fi însoțiți de părintele formator, Antony Kalai S. Antony. Intrarea în noviciat s-a făcut în prezența părintelui Fabio Pallota, delegat al delegației europene, alături de cei doi martori, părintele Bakthis Walagan Alphonse și părintele Batistta Omodei. Cei doi tineri novici sunt "primele semințe" din Congregația "Slujitorii Carității" din România.

La această mare sărbătoare au fost prezente surorile guanelliene din toate cele patru comunității unde activează ele, rudele celor doi tineri postulanți, vârstnicii Casei de bătrâni "Sfântul Iosif" și diferiți credincioși.

Noviciatul este un moment de descoperire și tocmai în această fază fundamentală novicii trăiesc experiența unei întâlniri personale cu Dumnezeu: ei discern, clarifică și aprofundează chemarea Domnului pentru a putea lua în mod liber și conștient decizia de a-l urma pe Cristos, răspunzând astfel la propria vocație.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, printr-un rit foarte simplu, dar foarte semnificativ, delegatul a primit postulanții în drumul spre noviciat, dorindu-le să trăiască acest timp prețios cu bucurie și mai ales în prezența constantă și continuă a lui Isus. El a cerut comunității să îi ajute pe acești tineri, în special cu mărturia vieții, dar și cu rugăciunea. Apoi le-a înmânat crucea și constituția, care îi vor ajuta să își trăiască valoarea vieții consacrate în comunitatea guanelliană. După sărbătoarea euharistică, a urmat o "agapă" fraternă.

Mulțumim bunului Dumnezeu care în marea sa iubire ne-a chemat să-i fim aproape slujindu-l în frații noștri și continuă să cheme tineri care să îl urmeze mai îndeaproape în slujirea sa, rugându-l să ne dăruiască harul perseverenței pentru a împlini până la sfârșit toate angajamentele luate acum, aici dar și cele din viitor.

Sr. Melania Farcaș, FSMP și pr. Antony Kalai S. Antony, SDC

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 septembrie: Iași: Profesiune și noviciat


 

lecturi: 1015.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat