Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncani: "Căutători de apă vie". Exerciții spirituale pentru tineri

În perioada 31 august - 4 septembrie 2021, în localitatea Luncani din județul Bacău s-au desfășurat la Mănăstirea Carmelită exercițiile spirituale pentru tineri cu titlul "Căutători de apă vie".

Aceste exerciții sunt reprezentate în fiecare an de către Conferința Superioarelor Majore din România (CSMR), în anul acesta fiind realizate în colaborare cu pr. Alexandru Percu, responsabil cu pastorația vocațională în Dieceza de Iași. Părintele Alexandru s-a alăturat echipei formate din sr. Lucia Vârgă, SP, sr. Gabriela Lungu, FCJ, sr. Angela Tauchen, CFMSSS, și fr. Fabian Rubio Navarro, FMS.

Noi, tinerii, în număr de 12, am pornit ca niște exploratori în descoperirea izvorului vieții care pornește din Euharistie. Ne-am oprit în mod meditativ și în tăcere asupra fiecărui moment din Sfânta Liturghie.

După aceste zile, plecăm înspre viața de zi cu zi cu burdufurile pline și pregătite să împărtășească apa vie.

Invităm toți tinerii care sunt în căutarea sensului vieții, a vocației, să participe la astfel de experiențe spirituale.

Mărturii

  • "Într-una din zilele acestea am avut ocazia în cadrul unui exercițiu meditativ să pun mâinile pe altar și am avut o experiență spirituală și fizică puternică; căldura lui Dumnezeu m-a pătruns" (Ana-Maria).

  • "La aceste exerciții am putut simți libertate; am simțit faptul că sunt parte din creația lui Dumnezeu. Am înțeles că sunt una cu natura" (Bianca).

  • "Când am făcut exercițiile de meditație prin vizualizare a unui text biblic, am simțit cu adevărat că fac parte din acțiune, trăind fiecare sentiment al celor implicați ca și cum acțiunea s-ar fi desfășurat în acel moment" (Andreea).

  • "Pe mine mă ating mereu întâlnirile cu tinerii care sunt deschiși către Dumnezeu și sunt atât de implicați în propunerile pe care noi, animatorii, le facem. Sunt un privilegiat" (Fr. Fabian, Marist).

  • "Aici sufletul vorbește mai mult decât gura, inima se simte acasă, iar noi suntem în brațele lui Dumnezeu!" (Oana).

  • "Am aflat ceea ce căuta sufletul meu, după atâta gălăgie, agitație și după o perioadă lungă petrecută fără a mă gândi profund la Domnul. Am aflat că, deși am trăit pe lângă biserică, totuși nu îl cunoșteam prea mult pe Isus" (Selina).

  • "În aceste zile de exerciții spirituale am înțeles mai mult ce înseamnă cu adevărat Sfânta Liturghie și că nu merg doar ca să bifez că am fost, ci să trăiesc mai aproape de Cristos" (Denisa).

  • "În aceste zile am simțit mai mult prezența lui Dumnezeu în viața mea, iar mărturiile de viață mi-au rămas ca exemplu de curaj și statornicie în planul pe care Dumnezeu îl are pentru fiecare dintre noi" (Loredana).

  • "În aceste zile de exerciții spirituale am experimentat și am simțit cu adevărat prezența lui Dumnezeu. În momentul în care am sărutat altarul, de fapt, l-am sărutat pe Cristos. M-a cuprins o emoție care m-a făcut să plâng" (Marius).

  • "Aceste exerciții spirituale m-au făcut să mă simt mai aproape de Dumnezeu și m-au ajutat să mă cunosc mai bine pe mine; m-au ajutat să-mi ascult inima și să mă împac cu mine însămi. Liniștea din timpul exercițiilor a fost ceva deosebit" (Emma)

Fr. Fabian Rubio Navarro, FMS

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 august - 4 septembrie: Luncani: "Căutători de apă vie". Exerciții spirituale pentru tineri


 

lecturi: 775.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat