Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Miercurea Ciuc: Echipa de futsal a preoților din Dieceza de Iași, învingătoare la "Calix Sacerdotum", ediția a V-a

Pentru a patra oară, echipa de preoți a Diecezei Romano-Catolice de Iași a câștigat "Calix Sacerdotum", competiția de fotbal în sală (futsal) pentru preoții catolici din România, ajunsă la ediția a V-a, desfășurată la Miercurea Ciuc între 30 august și 1 septembrie 2021. Pe locul doi s-a clasat echipa Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, iar pe locul trei, echipa Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba-Iulia.

După un an de pauză din cauza pandemiei, cu mare entuziasm și cu dorința de a da totul pe teren, șase echipe de preoți iubitori ai fotbalului - echipa Diecezei de Alba-Iulia, echipa Diecezei de Timișoara, echipa Eparhiei de Lugoj, echipa Arhidiecezei de București, echipa Eparhiei de Cluj-Gherla și cea a Diecezei de Iași - s-au întrunit anul acesta la Miercurea Ciuc, în Sala de Sport a Colegiului Național "Márton Áron", pentru a cincea ediție a Competiției "Calix Sacerdotum", organizată de Asociația Clubul Sportiv Român, destinată preoților catolici de ambele rituri.

În decursul a trei zile, 30 august - 1 septembrie 2021, preoții, adunați din toate colțurile țării, și-au arătat priceperea și talentul față de "sportul rege", fotbalul. Împărțiți în două grupe a câte trei echipe, campionatul a început marți, 31 august, cu meciurile din grupe, terminându-se miercuri, 1 septembrie, cu semifinalele și finala mică, respectiv cea mare. Chiar dacă numai o echipă a ieșit învingătoare, cea a Diecezei de Iași, la final toți participanții s-au bucurat pentru zilele de comuniune și har petrecute împreună.

Pe lângă competiția sportivă, organizatorii au avut în program și vizitarea unor obiective turistice, anume Muzeul Secuiesc al Ciucului, Biserica "Sfinții Petru și Paul" de lângă sanctuar, dar și altarul unde Sfântul Părinte Papa Francisc a celebrat Sfânta Liturghie la data de 1 iunie 2019.

Echipa câștigătoare, cea a Diecezei de Iași, va reprezenta România la Campionatul European de Futsal al preoților care este programat a se desfășura la Timișoara, în februarie 2022. Următoarea ediție locală a "Calix Sacerdotum" va avea loc în septembrie 2022 și va fi organizată de către Eparhia Greco-Catolică de Oradea.

Cupa "Calix Sacerdotum" a mai fost câștigată de trei ori de echipa Diecezei de Iași (ediția a doua, la Timișoara, 24-27 septembrie 2017; ediția a treia, la Cluj Napoca, 24-26 septembrie 2018, și ediția a patra, desfășurată la Satu Mare, între 2 și 4 septembrie 2019). Prima ediție a "Calix Sacerdotum" s-a desfășurat la București, între 30 noiembrie și 1 decembrie 2016, și a fost câștigată de echipa Diecezei de Timișoara.

Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru toate momentele de comuniune trăite împreună cu confrații preoți în aceste zile. Îi felicităm și le mulțumim organizatorilor pentru găzduire și buna organizare a acestei competiții. Tuturor participanților le dorim mult zel în misiunea lor, urmând să ne revedem cu bine la competiția următoare!

"Asociația Clubul Sportiv Roman, dorind să se pună în slujba tinerilor, dar fără a neglija partea eclezială, propune organizarea competiției «Calix Sacerdotum», o competiție de futsal prin care să aducă în atenția persoanelor consacrate sportul, ca instrument de dezvoltare umană și socială. Obiectivul competiției este conștientizarea importanței practicării sportului în rândul preoților, tinerilor și copiilor din diecezele/eparhiile noastre, dar mai ales în parohiile sau oratoriile din fiecare dieceză/eparhie în parte. «Calix Sacerdotum» își propune să facă din sport o experiență de viață pentru preoți care astfel să poată include în programele pastorale ale fiecărei dieceze/eparhii și mai ales în activitățile fiecărei parohii", astfel este descrisă această competiție pe site-ul www.csr-org.ro al acestei asociații sportive.

Pr. Iulian-Robert Gherghel

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 august - 1 septembrie: Miercurea Ciuc: Echipa de futsal a preoților din Dieceza de Iași, învingătoare la "Calix Sacerdotum", ediția a V-a

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Agenția SIR: La Miercurea Ciuc a cincea competiție națională de fotbal în cinci pentru preoți catolici. 60 de participanți din șase dieceze și eparhii

Cehia: Participanți din România la Campionatul European de Fotbal în Sală al Preoților Catolici

Muntenegru: Naționala de fotbal de sală a României la Campionatul European de Fotbal de Sală al Preoților Catolici

Șut, pase, gol! Iașiul iese campion!

Cluj-Napoca: Echipa Diecezei de Iași câștigătoare la Competiția "Calix Sacerdotum"


 

lecturi: 2233.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat