Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Agenția SIR: La Miercurea Ciuc a cincea competiție națională de fotbal în cinci pentru preoți catolici. 60 de participanți din șase dieceze și eparhii

Circa 60 de preoți români își dispută în aceste zile cupa "Calix sacerdotum", într-o competiție națională interdiecezană de fotbal în sală (fotbal în 5) pentru cler. Organizată de asociația Clubul Sportiv Român (CSR), competiția este găzduită la Miercurea Ciuc de Arhidieceza de Alba Iulia, învingătoarea ediției din 2019.

Întâlnirea a început luni, 30 august, cu Liturghia celebrată în bazilica sanctuarului marian de la Șumuleu Ciuc, prezidată de arhiepiscopul de Alba Iulia, Mons. Gergely Kovács. Sunt șase echipe participante, reprezentând tot atâtea dieceze și eparhii catolice ale Bisericii din România: Dieceza de Iași, Arhidieceza de București, Arhidieceza de Alba Iulia, Dieceza de Timișoara, Eparhia de Cluj-Gherla și Eparhia de Lugoj. Cel care a deschis jocurile în această dimineață [31 august] a fost arhiepiscopul Kovács, care a coborât pe teren pentru a da lovitura de începere în prima partidă, disputată între echipa Diecezei de Iași și cea a Eparhiei de Cluj-Gherla. Îmbrăcat cu tricou personalizat cu înscrisul "arhiepiscop" și numărul 68 - anul nașterii sale, 1968 -, Mons. Kovacs a așteptat fluierul arbitrului de centru pentru a pasa mingea căpitanului echipei Diecezei de Iași. După-amiază preoții-jucători vor vizita locul unde, în urmă cu doi ani, Papa Francisc a celebrat Liturghia la Șumuleu Ciuc, în timpul vizitei sale în România.

Mâine [1 septembrie], după meciurile din semifinală și finală, va urma premierea. Echipa care va câștiga anul acesta cupa "Calix sacerdotum" va reprezenta țara în campionatul european de fotbal în sală pentru preoții catolici din 2022, care va fi găzduit de România. "Începută la București, în 2016, competiția de fotbal în sală pentru preoții catolici din România a ajuns la a cincea ediție, după un an de pauză, în 2020, din cauza pandemiei de coronavirus. Am luat măsurile de siguranță sanitară corespunzătoare și suntem bucuroși să putem juca din nou fotbal împreună. Și așteptăm cu entuziasm să găzduim anul viitor ediția europeană de fotbal în sală pentru preoții catolici", a declarat la agenția SIR Claudiu Roznovsky, președinte al asociației CSR. Asociația, de inspirație catolică, este membru al Fédération Internationale Catholique d'Education Physique et sportive și organizează în România competiții sportive între diferite realități ecleziale, excursii și tabere, pentru tineri și copii, cu caracter sportiv.

(După agenția SIR, 31 august 2021)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 1435.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat