Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Nisiporești: Conferirea sacramentului Mirului

Luni, 16 august 2021, în Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Nisiporești, 93 de tineri și adolescenți au primit sacramentul Sfântului Mir. Pentru acest eveniment important din viața noastră de creștini catolici ne-am pregătit din timp, bucurându-ne de sprijinul și îndrumarea părintelui paroh, Anton Bogdănel, OFMConv.

Ziua cea mare a venit și plini de emoție, l-am întâmpinat pe Preasfințitul Iosif Păuleț, episcop de Iași, păstorul diecezei noastre. La sărbătoarea noastră a participat și părintele Damian-Gheorghe Pătrașcu, ministrul provincial al Provinciei Franciscane "Sfântul Iosif", și alți preoți.

Într-o procesiune impresionantă, am intrat în biserică și ne-am așezat la locurile noastre.

Părintele paroh a salutat prezența în mijlocul comunității a PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, și i-a adresat rugămintea de a prezida Sfânta Liturghie și de a administra celor 93 de adolescenți și tineri sacramentul Mirului.

În cuvântul său de învățătură, PS Iosif Păuleț ne-a vorbit despre importanța sacramentului Mirului, despre Duhul Sfânt, a treia persoană a Sfintei Treimi, despre rolul pe care îl are Duhul Sfânt în viața fiecăruia dintre noi. Într-un dialog savuros cu noi, Preasfințitul a verificat pregătirea noastră, evidențiind cele șapte daruri ale Duhului Sfânt pe care le primim prin sacramentul Mirului și îndemnându-ne să trăim credința noastră și să fim mărturisitori ai acesteia. Cu voce caldă și părintească Preasfințitul ne-a recomandat să luăm exemplu de trăire a credinței noastre în puritate, demnitate și tărie, de la fericita Veronica Antal, fiică a satului nostru, care și-a dat chiar viața pentru a nu cădea în păcat.

Momentul cel mai important al ceremoniei a fost atunci când, la îndemnul Preasfințitului Iosif Păuleț, ne-am reînnoit făgăduințele de la Botez, într-un singur glas, împreună cu toți cei prezenți, credincioși și preoți din altar.

Apoi, PS Iosif Păuleț, împreună cu părintele provincial, ne-a administrat sacramentul Mirului.

La sfârșitul ceremoniei, un adolescent proaspăt miruit a adus mulțumirile cuvenite tuturor acelora care au contribuit la realizarea acestui eveniment important din viața noastră, iar Preasfințitul ne-a felicitat și a coborât de lângă altar în mijlocul nostru.

Julia Lupu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 august: Nisiporești: Conferirea sacramentului Mirului


 

lecturi: 1337.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat