Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ecouri de la Întâlnirea Diecezană a Familiilor de la Adjudeni

Unii dintre participanții la cea de-a opta Întâlnire Diecezană a Familiilor, desfășurată sâmbătă, 7 august 2021, în Parohia Adjudeni, cu tema "Familia, speranța Bisericii", au dorit să lase o mărturie în scris despre acest eveniment.

"Familia este o instituție divino-umană, o realitate subliniată atât de frumos în cateheza episcopului Iosif. Nu trebuie să cedăm spațiu celor care dușmănesc familia. Impresionantă a fost și prezența numeroasă a familiilor. Oameni mulți, o mare de oameni, cu multă credință și cu seninătate. Sâmbătă, la Adjudeni, s-a respirat credință!" (Veronica, Bacău).

"Cum să fie? A fost frumos! Am așteptat această întâlnire de anul trecut. La mare încercare ne-a mai pus virusul ăsta! Dar cu rugăciune și cu răbdare i-am rezistat! Așa am putut să mergem sâmbătă la Adjudeni cu toată familia. Și n-am observat oameni cărora să le fie frică. Se vede că familia înțelege altfel încercarea. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru cât de frumos ne-a primit comunitatea din Adjudeni. Am auzit că se roagă mult, mai ales în fața Preasfântului Sacrament. Dumnezeu să-i răsplătească pe toți!" (Maria, Piatra Neamț).

"Dacă țin bine minte, cam așa ceva a spus episcopul la predică: «Familia este locul unde se respiră Dumnezeu!» Adică a vrut să spună iubirea lui. Cât de departe suntem de acest ideal! Mi-a plăcut că episcopul a fost foarte direct și a vorbit pe înțelesul tuturor" (Claudiu, Tămășeni).

"Am apreciat mult curajul și dăruirea părintelui Felician din zilele de dinainte de Întâlnirea Diecezană a Familiilor. Eu nu am mai auzit niciodată așa cuvinte! Mare dreptate a avut! Așa e, ne-am îndepărtat mult de idealul de familie pe care l-a vrut Dumnezeu de la creație încoace. Astăzi suntem mai egoiști, ne preocupăm mai mult de noi înșine. Copiii nu mai sunt ce au fost altă dată, iar tinerii nici atât! Mulțumim părintelui paroh și părinților vicari care s-au implicat mult în pregătirea acestui eveniment atât de frumos pentru parohia noastră. Și pentru că eram printre femeile care au participat la împachetarea sarmalelor, nu pot să nu le felicit pentru dăruirea și priceperea lor. Am lucrat ca o adevărată echipă. Și voluntarii au fost la înălțime, și cei care au servit, așa încât am văzut doar lume mulțumită" (Elena, Adjudeni).

"A fost o întâlnire rodnică, am auzit multe lucruri frumoase, iar tema chiar s-a potrivit cu timpurile de pandemie pe care le trăim. Aveam nevoie de o așa întâlnire. Mi-au plăcut mult Liturghia, corul, familiile prezente îmbrăcate în haine de sărbătoare, pline de zâmbet, părinții alături de copii, preoți mulți, episcopul. A fost o zi frumoasă!" (Marian, Oțeleni).

"Eu nu am putut să fiu prezent la Adjudeni, dar datorită echipei de la ERCIS Media și ERCIS FM am putut să urmăresc întreaga transmisiune. Ce frumos s-a prezentat și s-a văzut totul! Mulțumim lui Dumnezeu pentru că avem așa biserici, frumoase, impunătoare și am văzut destul de plină. Corul mi-a plăcut mult. S-a auzit bine. Și predica Preasfințitului Iosif a fost la înălțime. Câtă dreptate a avut: Adevăratul bărbat nu este cel care dă cu pumnul, ci este cel care știe să încurajeze familia, care se roagă alături de soție și copii. Mi-a plăcut ideea părintelui paroh de a organiza mai des astfel de întâlniri" (Robert, Târgu Ocna).

"Eu am participat la atelierul albastru și mi-a plăcut mult experiența împărtășită de către cele două familii, cea din Germania și cea de la Bacău. Mulțumim pentru ideea atelierelor de discuție. Așa am putut să înțelegem mult mai bine de ce suntem la Adjudeni. Mulțumim și celor care au coordonat aceste ateliere" (Cristina, Roman).

"La Adjudeni s-a simțit cu adevărat forța Duhului Sfânt. Plini de har și de curaj au fost și episcopul, și părintele paroh, și toți cei care au participat la frumusețea acestei întâlniri" (Mihaela, Pildești).

Pr. Felician Tiba
Oficiul pentru Pastorația Familiei

* * *

Adjudeni: Întâlnirea Diecezană a Familiilor, ediția a opta


 

lecturi: 908.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat