Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Campusul "Vara împreună"

La Barticești, la Biserica "Sfântul Iosif Muncitorul", începutul lunii august, mai exact între 2 și 8 august 2021, a fost celebrat cum se cuvine, cu un campus pentru copii, un campus organizat de către părintele paroh, Marius Sabău, împreună cu părintele vicar, Claudiu Hușanu, sora Alina Balint și de mulți alți tineri animatori dornici de a-i bucura pe copii.

Jocurile, lucrul manual și dansurile au fost câteva dintre multe alte activități desfășurate de copii, iar în plus cei mai mari au descoperit, în preajma acestora, că sunt și ei niște copii, indiferent de vârstă, și că, de fapt, copilăria este bucuria pe care descoperi că o ai mereu în suflet atunci când privești ochii puri ai unui copil.

În această săptămână toți am descoperit, prin intermediul scenetelor reprezentate de tineri, că o inimă curajoasă și bună va străluci mereu ca o torță în întuneric. Pășind pe urmele lui Robin Hood, un îndrăgit personaj din desene animate, copiii au aflat cum pot fi mai buni pe zi ce trece, au aflat despre importanța unui suflet bun într-o lume în care cele rele domină. Copiii, la rândul lor, le-au oferit celor mari o săptămână minunată, o experiență de neuitat, copleșindu-i cu afecțiunea și bucuria lor molipsitoare.

Cu fiecare Liturghie celebrată în fiecare zi, la sfârșitul programului, copiii au aflat că, dacă se roagă, pot avea totul și că, de fapt, Sfânta Liturghie este o desfătare pentru suflet. Spre finalul săptămânii, "căutarea comorii" i-a distrat pe cinste pe copii, iar cei mai muncitori și atenți au fost răsplătiți primind mici "trofee" menite să îi facă să nu uite această experiență minunată. Supuși diferitelor probe care mai de care mai distractive, copiii au învățat despre importanța muncii în echipă și, canalizându-și energia pentru terminarea celor zece probe organizate de cei mari, și-au descoperit chiar și noi pasiuni.

Săptămâna de campus s-a terminat cu o Liturghie în care cei mici, unindu-și sufletele, i-au mulțumit Domnului pentru fiecare clipă de bucurie, fiecare zâmbet, fiecare joc și dans și cel mai important... pentru că Domnul i-a călăuzit și le-a oferit cel mai frumos început de august... o săptămână în care au descoperit splendoarea copilăriei și au legat noi prietenii. Cum nu se putea mai bine... copiii au pregătit și un spectacol, făcându-i mândri pe părinții și bunicii lor.

Fiecare grupă și-a pregătit în această săptămână câte un dans, arătând iscusința lor, aducându-le tuturor zâmbete calde pe buze și făcându-i să își zică că lumea va prospera, va fi una bună pentru că există astfel de copii. Mulțumim și binefăcătorilor noștri care au reușit să le aducă copiilor câte un zâmbet pe buze și au reușit să îi facă pe copii să se simtă cu adevărat speciali, să simtă că fiecare rază de soare este o adevărată binecuvântare și să își dorească să fie mereu copii.

Iasmina Fechet

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2-8 august: Barticești: Campusul "Vara împreună"


 

lecturi: 795.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat