Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oficiul pentru Vocații: Adorație vocațională pentru luna august

Pentru luna august 2021, Oficiul pentru Vocații al Diecezei de Iași propune un model de adorație vocațională pregătită de pr. Petru Țurcanu din Congregația "Sfântul Iosif", (Iozefinii lui Murialdo, Roman).

Cântec...

P: Doamne, începem să ne rugăm azi, în fața Sfântului Sacrament așa cum tu ne-ai învățat: Tatăl nostru...

P: Citire din Evanghelia după Sfântul Matei

Isus străbătea toate cetățile și satele, învățând în sinagogile lor, predicând evanghelia împărăției și vindecând orice boală și orice neputință. Văzând mulțimile, i s-a făcut milă de ele, căci erau istovite și părăsite ca niște oi care nu au păstor. Atunci le-a spus discipolilor săi: "Secerișul este mare, însă lucrătorii sunt puțini. Rugați-l deci pe Domnul secerișului să trimită lucrători la secerișul lui!"

Meditație personală...

Cântec...

T: Trimite, o Isuse, lucrători în via ta, care așteaptă în întreaga lume discipoli și preoți sfinți, misionari eroici, surori blânde și de neobosit! Aprinde în inimile tinerilor și tinerelor scânteia vocației; fă ca familiile creștine să îndrăgească a se distinge prin oferirea Bisericii tale cooperatori de mâine!

Meditație personală în tăcere...

Din documentele Conciliului Vatican II:

L1: Suntem toți responsabili (Optatam totius 773 și 776)

Promovarea vocațiilor preoțești este o îndatorire a întregii comunități creștine și ea trebuie să urmărească acest scop, în primul rând, printr-o viață pe deplin creștină...

Conciliul recomandă, în primul rând, mijloacele tradiționale ale acestei colaborări a tuturor: rugăciunea stăruitoare, pocăința creștină, precum și instruirea tot mai serioasă a credincioșilor, fie prin predică și cateheză, fie chiar prin diferite mijloace de comunicare socială, instruire care să sublinieze necesitatea, natura și valoarea chemării la preoție. El cere, de asemenea, ca operele de promovare a vocațiilor, constituite sau urmând a fi constituite în fiecare dieceză, regiune sau națiune, conform documentelor pontificale, să organizeze metodic și coerent întreaga acțiune pastorală în acest scop, fără a neglija nici unul dintre mijloacele binevenite pe care le furnizează psihologia și sociologia modernă, și să desfășoare această activitate cu egală discreție și râvnă.

Acțiunea în favoarea vocațiilor trebuie să depășească în spirit larg granițele diverselor dieceze, națiuni, familii călugărești și rituri și, ținând seama de nevoile Bisericii universale, să vină în primul rând în ajutorul acelor regiuni în care este mai acută nevoia de lucrători în via Domnului.

Meditație personală în tăcere...

P: Să ne rugăm împreună pentru ca în comunitatea creștină să izvorască numeroase vocații, necesare pentru a face față necesităților apostolice din lumea întreagă. Să spune împreună:

R: Ascultă-ne, Doamne!

L2: Pentru ca Domnul să continue să își îndrepte privirea sa de iubire asupra tinerilor dispuși către generozitate și sacrificiu, pentru salvarea oamenilor, să ne rugăm: R.

L2: Pentru ca părinții și educatori creștini să știe cum să inspire în tineri sentimentul de credință, de caritate și de milostivire, condiții indispensabile în izvorârea și dezvoltarea vocației, să ne rugăm: R.

L2: Pentru tinerii care nu și-au ales locul în societate, cunoscând îndrumarea lui Dumnezeu pentru turma sa și știind nevoile Bisericii, să fie disponibili pentru a răspunde cu generozitate la chemarea lui Dumnezeu, să ne rugăm: R.

L2: Pentru noi toți adunați aici, în fața Sfântului Sacrament, pentru ca mărturia noastră de viață creștină să poată face și pe ceilalți să înțeleagă frumusețea unei dăruiri totale lui Dumnezeu, să ne rugăm: R.

Cântec...

P: Rugăciune pentru vocații (Ioan Paul al II-lea):

Tată sfânt, privește omenirea întreagă, care face primii pași pe drumul celui de-al treilea mileniu. Viața sa este marcată destul de puternic de ură, de violență de asuprire, dar foamea de dreptate, de adevăr și de har găsește încă spațiu în inima atâtor oameni, care așteaptă să-i conduci la mântuirea adusă de tine prin Fiul tău Isus. Este nevoie de vestitori curajoși ai evangheliei, de slujitori generoși ai omenirii care suferă. Te rugăm trimite Bisericii tale preoți sfinți, care să sfințească poporul tău cu instrumentele harului tău. Trimite un număr cât mai mare de persoane consacrate, care să arate sfințenia ta în mijlocul lumii. Trimite în via ta lucrători sfinți, care să lucreze cu ardoarea carității, ca, îndemnați de Duhul tău Sfânt, să ducă mântuirea lui Cristos până la marginile îndepărtate ale pământului. Amin.

Meditație personală

Tatăl nostru... Bucură-te, Marie... Slavă Tatălui....

P: Laudă și mulțumire să fie în orice moment.

T:. Preasfântului și dumnezeiescului sacrament.

P: Binecuvântare...

Cântec final...

Oficiul pentru Vocații


 

lecturi: 617.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat