Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Nisiporești: Vacanța altfel la Centrul "Effata"

În perioada 1-30 iulie 2021 am avut bucuria de a avea ajutor pentru desfășurarea activităților educative și recreative din cadrul Centrului de zi pentru copii cu dizabilități "Effata" din Nisiporești. Ajutorul a venit din partea unor membri ai grupului "Darul speranței", care au venit câte trei zile pe săptămână și au desfășurat activități împreună cu personalul centrului.

Voluntarii au dorit să își dăruiască timpul în folosul copiilor speciali care frecventează activitățile noastre. Aceștia au participat mai întâi la o zi de formare, unde au aflat metode specifice de lucru, caracteristicile fiecărui copil și planul de intervenție personalizat al fiecăruia.

Voluntariatul este activitatea desfășurată din proprie inițiativă, în folosul altora, care aduce avantaje și multe satisfacții voluntarului!

"Voluntariatul făcut pentru copiii speciali este înălțător și umple inima de bucurie și mulțumire. Nimic nu este mai frumos decât atunci când vezi că munca ta aduce zâmbete pe chipurile copiilor, iar în schimbul eforturilor tale, primești o avalanșă de îmbrățișări! Făcând voluntariat, mi-am dat seama că nu doar eu ii ajut pe copii, ci și ei mă ajută în fiecare zi să înțeleg cât de mult valorează o îmbrățișare strânsă, un zâmbet oferit în semn de mulțumire!" (Albert Teodora).

Ne bucurăm că voluntarii au înțeles că "nu luăm cu noi, decât binele pe care l-am făcut" (Dt 1,4). Porțile centrului sunt deschise tuturor celor care vor să dăruiască timp copiilor speciali și să primească în schimb îmbrățișări și zâmbete.

"Sunt de două luni voluntar la Centrul «Effata». Încă din primele săptămâni de voluntar am simțit o schimbare majoră în viața mea. Am învățat în aceste luni foarte multe lucruri, de la ce înseamnă să ai cu adevărat răbdare până la ce semnifică sfaturile oferite din suflet copiilor de către noi, pentru că au nevoie să audă cât de speciali sunt, cât de deștepți, de înțelepți și că vor ajunge cineva în viața. Activitatea de voluntariat este o activitate pozitivă și creativă din toate punctele de vedere, necesară în orice societate modernă. Făcând voluntariat capeți abilități, precum: comunicarea, seriozitatea, simțul umorului, apropiere față de persoane și, cel mai important lucru, încrederea în sine. Nu poți uita îmbrățișările copiilor care apar de nicăieri când intri pe ușa clasei, nu poți uita poveștile lor odată ce le-ai auzit. Sunt cele mai frumoase lecții de viață pe care le-am învățat. Am învățat să mă apreciez pe mine mai mult și să nu mă mai plâng atât din toate lucrurile. Am găsit aici o familie minunată, niște oameni uimitori al căror scop comun este să creeze o lume mai bună!" (Andra Georgiana Pascaru)

*

Finanțarea cheltuielilor se asigură, în condițiile legii, din donații, sponsorizări sau alte contribuții din partea persoanelor fizice ori juridice. Cine vrea să susțină financiar activitățile desfășurate de Congregația "Compania Maicii Domnului", care gestionează acest centru, o poate face prin donații și sponsorizări în cont bancar: IBAN RO83RNCB0198100759930001 (deschis la BCR). Centrul este coordonat de Emilia Ciobanu (tel. 0767.309.316). Pentru contact, este disponibilă adresa de e-mail: cmd.effata@gmail.com și pagina de Facebook: www.facebook.com/compania.maiciidomnului.

Emilia Ciobanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1-30 iunie: Nisiporești: Vacanța altfel la Centrul "Effata"

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Nisiporești: Voluntar la Centrul de zi pentru copii cu dizabilități "Effata"

Nisiporești: Spectacol dedicat mamei la Congregația "Compania Maicii Domnului" (5 martie 2020)

Nisiporești: Voluntariat în slujirea aproapelui (17-19 iunie 2019)

Nisiporești: PS Petru Gherghel la surorile din Compania Maicii Domnului (6 septembrie 2015)
 


lecturi: 562.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat