Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Fărcășeni: Campusul "Regele David"

În perioada 19-25 iulie 2021, în Parohia din Fărcășeni s-a desfășurat un campus pentru tineri și copii organizat de tineri și seminariști împreună cu preoții din parohie și de la Seminarul "Don Orione" din Iași. Pentru a înțelege mai bine experiența trăită de copii și de tineri împărtășim emoțiile campusului prin cuvintele unei tinere care a participat la campus.

* * *

De câteva zile, cuvântul "zâmbet" există în sufletul și pe chipul meu așa cum nu a mai fost niciodată. Cererile de prietenie pe rețelele de socializare și fețele pline de speranță ale copiilor sunt la ordinea zilei, le simt și le-am văzut timp de șase zile, de pe la mijlocul lui iulie și până azi, o zi de duminică minunată care a încheiat această experiență unică.

Și aia e. Începe distracția.

Am fost și eu în ipostaza "micuților curioși" cu foarte mult timp în urmă și, sincer, cred că aceeași bucurie de copil pe care o aveam atunci am simțit-o și acum, când am fost alături de acești copii veseli și frumoși, atât de dragi mie și celorlalți animatori, care împreună au făcut ca aceste zile să fie atât de deosebite.

Nu vreau să neg nicidecum că, așa cum spun unii, copilăria este cea mai frumoasă perioadă a vieții. Cu toate acestea și tânăr să fii (animator mai ales) este mirabolant. De ce? Să o luăm cu începutul: - dacă ai norocul meu, ajungi într-un loc unde cunoști cei mai inteligenți și energici copii, și fie că vrei, fie că nu, ajungi să îi iubești în adevăratul sens al cuvântului ; - o să cunoști persoane noi, din alte locuri, și vei lega prietenii, cu siguranță durabile în timp; - vei învăța să te ridici sau să cobori la diferite gândiri și, din tânărul matur, te întorci înapoi la clipele copilăriei; - o să mergi într-o grămadă de locuri și vei descoperi dansuri și jocuri despre care cu siguranță nu știai.

Și așa mai departe. Îmi place să cred că timpul acesta nu a fost degeaba, că am profitat la maxim de tot ce mi-a putut oferi această oportunitate, dar să fim serioși, când încerci să ascunzi oboseala acumulată, când îți iese și vezi doar zâmbete de copil în fața ochilor, chiar merită tot timpul pe care l-ai dedicat lor.

Am vrut să mă asigur că toți se simt bine, așa că random am adresat întrebări câtorva copii, de diferite vârste, iar fericirea mea a fost atât de mare să primesc doar răspunsuri precum: "Îmi doresc ca acest campus să dureze la nesfârșit", sau "Simt că ești ca o soră/un frate mai mare pentru mine", "Vă iubesc și mereu aștept să vă revăd", iar acestea sunt doar câteva din cele auzite.

Cu siguranță pentru a descrie aceste zile, găsesc o multitudine de cuvinte, însă eu vreau să mă rezum la unul singur și cuprinzător: acest campus a fost "perfect" și cel mai important, de neuitat.

Simona Doboș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19-25 iulie: Fărcășeni: Campusul "Regele David"
 


lecturi: 1717.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat