Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Nisiporești: Campus de vară "Curajoși ca Veronica"

În perioada 12-18 iulie 2021, în Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Nisiporești s-a desfășurat campusul pentru copii intitulat "Curajoși ca Veronica!". Animatorii și copiii, în număr de aproximativ 150, au avut parte de o săptămână plină, în care distracția și jocurile s-au îmbinat cu rugăciunea și momente spirituale.

În această săptămână s-a dat startul unui maraton al educației, prin care s-a dorit ca fiecare dintre noi să fim exemple care caută să facă binele. În cadrul acestui maraton ne-au încântat cu prezența diferite persoane care și-au dorit să ofere din timpul lor în formarea și dezvoltarea celor prezenți la campus.

Încă din prima zi, copiii au fost împărțiți în cinci grupe, fiecare grupă având o denumire după cinci virtuți alese cu grijă de către animatori: Bucuroșii, Curajoșii, Înțelepții, Milostivii și Visătorii. Aceștia au aprofundat teme precum: viața Fericitei Veronica Antal, importanța valorilor morale, acordarea primului ajutor și despre importanța iubirii față de aproapele.

Programul, de luni până vineri, a constat în deschiderea campusului la ora 15.00, cu rugăciunea zilei și cu multă bucurie exprimată prin cântece, urmată apoi de Maratonul Educației, care ne găsea dornici de a învăța din exemplele prezentate.

Zilele acestea au fost pline de energie, în care nimeni nu putea rămâne pe margine când răsuna în boxe imnul intitulat "Hai visează", făcând referire la a ne deschide inima spre tot ceea ce ne înconjoară și frumoasele bansuri, care te umpleau de voie bună și-ți dădeau energie pentru ce urma. Zilnic, în căutarea de noi răspunsuri, copiii au luat parte la cateheză, unde au aprofundat misterele Sfântului Rozariu și au desfășurat activități creative, iar apoi după ce s-a servit o gustare, programul a continuat cu multe jocuri, alese cu multă atenție de către animatori, fiecare copil putând să-și pună în evidență inteligența, agilitatea, capacitatea de a lucra în echipă și multe altele.

O zi palpitantă pentru ei a fost aceea în care toate grupele s-au luptat pentru "găsirea comorii", fiecare având de urmat un traseu prin curtea bisericii. Cele cinci grupe s-au mobilizat să acumuleze cât mai multe puncte, pentru ca echipa lor să iasă la final câștigătoare.

Pentru a pregăti cât mai bine cel mai important moment al zilei, Sfânta Liturghie, copiii împreună cu animatorii se adunau și repetau cântecele, urmând apoi să luăm cu toții parte la aceasta.

Programul zilei de sâmbătă a fost unul diferit de celelalte zile. Am început cu participarea la Sfânta Liturghie, la ora 10.30, apoi fiecare grupă și-a folosit imaginația în cadrul Atelierului de creație și au dansat.

Duminică a fost o zi festivă, deschisă tot cu Sfânta Liturghie, prin care copiii, animatorii și toți cei prezenți au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru toate harurile pe care le-au primit în această săptămână, urmată de aflarea câștigătorilor și oferirea premiilor.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru tot ceea ce a sădit în sufletele tuturor participanților la acest campus, pentru tot ceea ce am primit și dăruit. Mulțumim celor care au făcut posibilă desfășurarea acestui eveniment, celor care într-un fel sau altul au contribuit la reușita activităților desfășurate.

Teodora Albert

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12-18 iulie: Nisiporești: Campus de vară "Curajoși ca Veronica"


 

lecturi: 703.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat