Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Campus de discernământ vocațional franciscan

În perioada 8-10 iulie 2021, la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman s-a desfășurat un campus de discernământ vocațional franciscan pentru adolescenți și tineri, cu tema "Doamne, ce vrei să fac" (Fap 9,6).

De-a lungul acestor zile cei 32 de participanți proveniți din diferite parohii ale diecezei noastre, ghidați de către pr. Bogdan-Emilian Balașcă, OFMConv., s-au bucurat de un parcurs uman-spiritual, într-un spațiu cu specific franciscan, prin diferitele prezentări și dinamici, prin momentele de rugăciune, prin activitățile sportive și prin tot timpul petrecut împreună în spiritul comuniunii fraterne.

Participanții au avut posibilitatea de a afla mai multe despre frumusețea de a avea o vocație, de a fi chemat de Dumnezeu și de marele dar pe care îl poți trăi, fiind frate franciscan sau preot, dăruindu-ți viața în slujirea lui Dumnezeu, a Bisericii și a oamenilor, după exemplul Sfântului Francisc de Assisi.

Sfânta Liturghie de încheiere a campusului a fost celebrată de către pr. Ionel-Emilian Dumea, vicar provincial al Provinciei Franciscane Conventuale "Sfântul Iosif" din România, care, pornind de la lecturile sfinte, le-a adresat un cuvânt de felicitare și încurajare adolescenților și tinerilor prezenți, care au ales să ia parte la acest eveniment.

Îi mulțumim Domnului pentru aceste zile frumoase și pline de har în care participanții au putut face un discernământ personal și vocațional și avut posibilitatea să cunoască viața, carisma și spiritualitatea Sărăcuțului din Assisi. Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să-i însoțească cu lumina sa și să le călăuzească pașii în descoperirea și împlinirea voinței sale.

Pr. Vlad-Bogdan Bejan, OFMConv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8-10 iulie: Roman: Campus de discernământ vocațional franciscan


 

lecturi: 928.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat