Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Campus "Vara împreună" la Centrul "Maica Speranța"

Slujitoarele Iubirii Milostive în colaborare cu Parohia Barticești au organizat campusul "Vara împreună", la Casa "Maica Speranța" din localitate, în perioada 5-10 iulie 2021, tema din acest an fiind "Înconjurul lumii în... cinci zile". Plini de entuziasm, aproximativ 135 de copii, 38 de animatori, doi seminariști din localitate și un seminarist din Congregația "Fiii Iubirii Milostive" au participat la activitățile propuse, coordonați de surorile Cecilia, Alina și Emerenziana.

Copiii au fost împărțiți în cinci echipe care au purtat numele a cinci continente: Africa, Europa, Asia, America și Oceania. Atât copiii, cât și animatorii au putut învăța multe lucruri interesante despre aceste locuri încărcate de istorie și frumusețe, pline de iubirea lui Dumnezeu.

Fiecare zi a avut ca punct de plecare o scenetă reprezentativă fiecărui continent din care toți, mici și mari, puteam desprinde anumite valori umane și creștine, precum iubirea, credința, respectul, acceptarea sinelui și a aproapelui etc. Zilnic, așa cum se cuvenea, activitatea începea cu semnul sfintei cruci și o rugăciune.

De asemenea, nelipsitele activități sportive, jocuri în aer liber, dansuri, atelier de creație și lucru manual au înălțat sufletele și inimile copiilor care s-au bucurat de o atmosferă caldă și plăcută de a fi împreună. Și acest lucru a fost vizibil în entuziasmul și bucuria de pe chipurile lor.

Scopul acestor activități a fost de a oferi tuturor copiilor posibilitatea de a-și petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut și folositor, de a se bucura de o perioadă frumoasă din vacanța de vară. Ei au răspuns printr-o participare numeroasă și activă.

Sâmbătă, 10 iulie 2021, la sfârșitul programului, copiii și animatorii au prezentat la Centrul "Maica Speranța" un mic spectacol prin care au transmis tuturor bucuria și dragostea lor prin dans.

Săptămâna s-a încheiat duminică dimineață cu Sfânta Liturghie a copiilor de la ora 9.00.

Mulțumim părintelui paroh, Marius Sabău, și părintelui vicar, Claudiu-Bogdan Hușanu, pentru frumoasa colaborare de care ne-am bucurat pe parcursul desfășurării acestor activități.

Mulțumim tuturor binefăcătorilor și bunul Dumnezeu să-i binecuvânteze cu harurile sale.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste zile petrecute împreună și îl rugăm ca pentru anii următori să ne lumineze să putem găsi teme benefice educației copiilor prin joc, socializare, muncă în echipă și petrecerea timpului în mod plăcut și util.

Slujitoarele Iubirii Milostive

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5-10 iulie: Barticești: Campus "Vara împreună" la Centrul "Maica Speranța"


 

lecturi: 896.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat