Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Hălăucești: Jubileu de 25 de ani de profesiune călugărească

Joi, 8 iulie 2021, în Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Hălăucești, șapte surori din Congregația "Surorile Franciscane Misionare de Assisi" i-au mulțumit Domnului pentru cei 25 de ani de slujire.

Cu recunoștință în suflet pentru bunul mers al capitulului provincial, celebrat în perioada 28 iunie - 8 iulie 2021, la Valea Mare, ne-am îndreptat spre Hălăucești, având-o în mijlocul nostru pe superioara generală, sr. Francesca Farina, pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu împreună cu surorile care în acest an sărbătoresc 25 de ani de consacrare: sr. Agneza Farțadi; sr. Monica Roca; sr. Tereza Cancel; sr. Terezia Moldovan; sr. Varvara Antal; sr. Veronica Balint și sr. Veronica Cochior.

În cadrul Sfintei Liturghii de la ora 18.00, prezidată de pr. Egidiu Condac, vicar general în Dieceza de Iași, surorile sărbătorite au reînnoit DA-ul spus cu mulți ani în urmă, având încredere neclintită în harul și fidelitatea Domnului. În același timp, au cerut lui Dumnezeu harul să persevereze până la sfârșit în acest sfânt angajament, depășind împreună cu el toate dificultățile și momentele de încercare care vor veni. Au amintit-o în rugăciunea lor pe sr. Corina-Maria Benko care, departe de țară, nu a putut fi prezentă la sărbătoare, precum și pe sr. Celina Bacoșcă, reîntoarsă în casa Tatălui ceresc.

Surorile au fost încurajate prin cuvinte pline de speranță, atât de pr. Anton Roca, OFMConv., care a făcut omilia, cât și de pr. Egidiu Condac, care le-a asigurat de grija, rugăciunea și binecuvântarea păstorului diecezei noastre, PS Iosif Păuleț.

La bucuria noastră au participat și pr. Emilian Dumea, OFMConv, vicar provincial, pr. Alexandru Olaru, OFMConv., pr. Ioan Ciuraru, OFMConv., pr. Felician Tiba și, bineînțeles, părintele paroh al comunității din Hălăucești, pr. Daniel Lucaci, OFMConv., precum și ceilalți preoți din comunitate, cărora le mulțumim pentru primirea călduroasă și pentru colaborarea frumoasă de care ne bucurăm.

Continuăm să invocăm asupra lor binecuvântarea cerească pentru ca prin celebrarea acestui jubileu inima lor să se înflăcăreze și să se încreadă și mai mult în Acela care le-a condus, le-a însoțit și le-a întărit pașii până astăzi.

Sr. Irina Giurgică, SFMA


 

lecturi: 2192.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat