Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Mesaj adresat liderilor politici din Sudanul de Sud cu ocazia celei de-a 10-a aniversări a independenței (9 iulie 2021)

Excelențelor Lor
Liderii politici din Sudanul de Sud,

Excelențe,

În această zi care marchează cei zece ani de la independența Sudanului de Sud, vă trimitem urările noastre cordiale, conștienți că această aniversare readuce aminte luptele voastre trecute și îndreaptă cu speranță spre viitor. Națiunea voastră este binecuvântată de un potențial imens și vă încurajăm să faceți eforturi tot mai mari pentru a permite poporului vostru să se bucure de toate roadele independenței.

Când v-am scris ultima dată la Crăciun, ne-am rugat pentru ca să puteți experimenta o încredere mai mare între voi și să fiți mai generoși în slujirea poporului vostru. De atunci am fost bucuroși să constatăm unele mici progrese. Din păcate, poporul vostru continuă să trăiască în frică și în nesiguranță și nu are încredere că națiunea sa poate de fapt să dea viață "dreptății, libertății și prosperității" celebrate în imnul vostru național. Mai este mult de făcut în Sudanul de Sud pentru a plăsmui o națiune care să oglindească împărăția lui Dumnezeu, unde este respectată demnitatea tuturor și toți sunt reconciliați (cf. 2Cor 5). Asta poate cere sacrificiu personal de la voi ca lideri - exemplul conducerii lui Cristos însuși arată asta în mod puternic - și astăzi dorim ca să știți că suntem alături de voi în timp ce priviți la viitor și încercați să discerneți din nou cum să slujiți mai bine întregul popor din Sudanul de Sud.

Amintim cu bucurie și aducere de mulțumire întâlnirea istorică a liderilor politici și religioși din Sudanul de Sud în Vatican în 2019 și promisiunile complexe făcute cu acea ocazie. Ne rugăm pentru ca acele promisiuni să plăsmuiască acțiunile voastre, astfel încât să devină posibil pentru noi să vizităm și să celebrăm personal cu voi și cu poporul vostru, onorând contribuțiile voastre la o națiune care realizează speranțele din 9 iulie 2011. Între timp, invocăm asupra voastră și asupra tuturor din Sudanul de Sud binecuvântările lui Dumnezeu de fraternitate și pace.

Franciscus
Justin Welby
Jim Wallace

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 243.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat