Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: O nouă serie de exerciții spirituale pentru persoane consacrate

În perioada 1-7 august 2021, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian va fi o nouă serie de exerciții spirituale pentru persoane consacrate, avându-l ca relator pe pr. Marius Vătămănelu, OFMConv .

Într-o lume care se îndepărtează tot mai mult de Dumnezeu, misiunea noastră cea mai urgentă, a persoanelor care ne-am consacrat viața pentru a-l urma pe Domnul, este aceea de a-l readuce în inimile și viețile oamenilor, de a retrezi gustul pentru el, de a facilita întâlnirea cu el, de a arăta spre el, asemenea Maicii Domnului (cf. In 2,5) și Ioan Botezătorul (cf. In 1,36), și de a-i conduce pe cât mai mulți, prin rugăciunea de mijlocire și întâlnirile zilnice, la el, scopul și destinul tuturor ființelor umane, indiferent de religia lor (cf. Gen 1,26-27; Col 1,15-16).

Or, pentru ca acest lucru să fie posibil, este nevoie ca Mântuitorul să devină cu adevărat Domnul vieții noastre (cf. In 20,13), comoara cea mai prețioasă (cf. Mt 13,43-46), bucuria noastră (cf. Lc 19,6-8).

Fără îndoială, fiecare ne străduim să răspundem chemării Domnului. Doar că Mântuitorul nu se mulțumește cu puțin. El vrea să ne cucerească cu iubirea sa, să-i aparținem în totalitate, să ne punem la dispoziția lui, pentru a lucru în și prin noi, cum știe el mai bine.

Exercițiile spirituale, în acest sens, reprezintă ocazia pe care i-o oferim, mai mult decât de obicei, ca să ne transforme cu iubirea sa. Lăsând la o parte preocupările noastre cotidiene pentru câteva zile, avem posibilitatea, în tăcere, să contemplăm chipul său, să ne lăsăm transformați de privirea sa dis-de-dimineață, dar și la sfârșitul zilei, să-i ascultăm cuvântul, să înțelegem prioritățile sale, să ne lăsăm (re)cuceriți de el, plecându-ne capul pe inima sa preasfântă, asemenea evanghelistului Ioan.

Întâlnindu-l, făcând experiența iubirii și a milostivirii sale în aceste zile de exerciții spirituale, Mântuitorul va deveni și mai mult bucuria noastră. Iar această bucurie nu o vom putea ține doar pentru noi, ci vom căuta să o dăruim și altora, conducându-i la el!

Pentru detalii suplimentare și înscrieri, persoana de contact este pr. Adrian Fărăoanu (tel. 0766/323384; gaudiumetspestraian@gmail.com).

Pr. Adrian Fărăoanu


 

lecturi: 896.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat