Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Foto: Arhiepiscopia Romano-Catolică
de București
"Pentru noi, a ne ruga pentru papa rămâne mai departe o datorie". Interviu cu ÎPS Aurel Percă la Radio Vatican

"Pentru noi, a ne ruga pentru papa rămâne mai departe o datorie. Se înalță rugăciuni [...] din sufletele credincioșilor, fie în comunitățile religioase, dar și în parohii pentru ca păstorul nostru [...] să revină cât mai repede la misiunea sa și [...] să auzim cuvintele sale pline de îmbărbătare ", a spus ÎPS Aurel Percă la Radio Vatican într-un scurt interviu.

Sfântul Părinte continuă perioada de spitalizare post-operatorie, este conștient, respiră fără aparate și a avut un răspuns bun la operația la care a fost supus în 4 iulie 2021 pentru o stenoză diverticulară a colonului. După o intervenție chirurgicală de trei ore, în regim de anestezie generală, medicii i-au prescris papei o perioadă de spitalizare de aproape o săptămână, dacă nu intervin alte complicații.

Într-un comunicat emis marți, 5 iulie, de Sala de Presă a Sfântului Scaun se afirmă că "Sanctitatea Sa Papa Francisc s-a odihnit bine în timpul nopții. În această dimineață a luat micul dejun, a citit câteva ziare și s-a ridicat ca să meargă pe picioarele sale". "Parcursul post-operator", se mai afirmă în comunicatul de presă, "este normal, iar analizele controlului de rutină sunt bune".

Arhiepiscopul Aurel Percă este la Roma la începutul lunii iulie 2021 din motive pastorale. "L-am întrebat ce impresii a lăsat știrea despre operația papei și spitalizarea sa", a scris pr. Adrian Dancă, din Redacția Română a Radio Vatican.

"Această știre ne-a luat prin surprindere - a răspuns ÎPS Aurel. Când am auzit cu toții că Sfântul Părinte a ajuns la spital, orice om își face întotdeauna griji, gândindu-ne și la faptul că este în vârstă. L-am văzut de atâtea ori cu atâta bună dispoziție: acum era un fel de compasiune pentru papa, care știm că ne-a adresat cuvinte de încurajare. Preoții cu episcopii, mai întâi, dar apoi și credincioșii au aflat de acest fapt pentru că au existat îndemnuri care s-au făcut în biserici pentru a ne ruga pentru sănătatea Sfântului Părinte Papa și pentru reușita intervenției chirurgicale. Sperăm că aceste rugăciuni sunt ascultate de bunul Dumnezeu. Pentru noi, a ne ruga pentru papa rămâne mai departe o datorie, așa cum odinioară creștinii se rugau pentru Petru, desigur în altă împrejurare, îl însoțeau cu rugăciunea pentru a reveni cât mai repede la misiunea sa de păstor al Bisericii Universale, pentru a ne adresa mai departe acele cuvinte de îmbărbătare și încurajare, dar deocamdată știm că este datoria noastră, că trebuie să ne rugăm pentru Sfântul Părinte Papa. La Liturghie îl pomenim întotdeauna, dar în aceste zile cred că se înalță rugăciuni mult mai multe din sufletele credincioșilor, fie în comunitățile religioase, dar și în parohii pentru ca păstorul nostru, care ține mult la România și, din câte am înțeles, continuă amintirile plăcute cu vizita pe care a făcut-o cu doi ani în urmă, să revină cât mai repede la misiunea sa și, de la fereastra bibliotecii personale sau din Piața Sfântul Damasus, unde acum ține audiențele, să auzim cuvintele sale pline de îmbărbătare."

Între timp, Biserica din lumea întreagă, dar și diverși reprezentanți ai societății îi transmit Papei Francisc urări de însănătoșire grabnică și expresia rugăciunii lor. La rândul său, Benedict XVI se unește la rugăciunile din lumea întreagă pentru Papa Francisc: a spus arhiepiscopul Georg Gaenswein, secretarul personal al papei emerit, pentru agenția Adnkronos. "Papa Benedict", a spus Mons. Gaenswein, "își îndreaptă gândurile pline de afecțiune către Papa Francisc și înalță rugăciuni stăruitoare pentru el".

(Adaptare după Vatican News, de Ovidiu Bișog)

* * *

Sunt bune condițiile Papei Francisc după intervenția chirurgicală de duminică seara


 

lecturi: 733.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat