Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Conferirea sacramentului Mirului în comunitățile din Grotte Celoni și San Vitale

Sâmbătă, 3 iulie 2021, la orele 9.00 și 11.00, și duminică, 4 iulie 2021, la ora 9.30, au fost zile și celebrări încărcate de sărbătoare: 67 de adolescenți l-au primit pe Duhul Sfânt. Sfintele Liturghii au fost prezidate de ÎPS Aurel Percă, arhiepiscop și mitropolit de București.

Viața este formată din diferite etape ce marchează atât misiunea în cadrul unei societăți civile, cât și creșterea la nivel spiritual. În viața de credință avem aceste sacramente ale inițierii creștine, pe care Biserica le oferă fiilor ei prin mandatul misionar primit de la Isus. După sacramentul Botezului, cerut de părinți și nași, după apropierea de Isus prin sacramentul Spovezii și al Euharistiei, urmează primirea Duhului Sfânt prin sacramentul Mirului pentru a fi capabili de a oferi lumii o mărturie creștină după "pasul posibil" care poate să fie realizat de fiecare.

Pentru o astfel de mărturie s-au pregătit și cei 67 de adolescenți sub îndrumarea părinților Laurențiu și Emilian, a catehiștilor și toți împreună sub grija și călăuzirea pastorală a părintelui paroh, Isidor Iacovici.

În cadrul predicii, ÎPS Aurel, arhiepiscop și mitropolit de București, a prezentat care sunt caracteristicile acestei mărturii creștine, pe care adolescenții, cu ajutorul Duhului Sfânt, trebuie să și le însușească în viața lor. Aceste caracteristici sunt definite de iubire, foc și mărturie. Iubirea față de Dumnezeu și față de aproapele trebuie să ardă acele tentații ale lumii pentru ca într-adevăr mărturia lor să fie autentică. Un exemplu în acest sens a fost fericitul Carlo Acutis care a știut să se folosească de mijloacele acestei lumi pentru a vorbi despre Isus.

La final, câte un adolescent din fiecare comunitate a adresat un cuvânt de mulțumire pentru toți cei prezenți, și un gând de prețuire față de ÎPS Aurel care, deși având un program încărcat, și-a oferit disponibilitatea pentru a fi prezent în mijlocul credincioșilor români din diaspora. Mulțumirea a fost completată și de părintele Isidor, prin recunoștința arătată față de efortul părinților de a-i purta pe adolescenți la cateheza duminicală, dar și față de fiecare credincios pentru statornicia arătată în aceste timpuri dificile pe care le trăim cu toții.

Sfintele celebrări s-au încheiat în armonia urărilor de bine împărtășite între toți cei prezenți și bucuria adolescenților de fi plini de Duhul Sfânt pentru fi capabili să ofere lumii o mărturie creștină.

Pr. Emilian Jitaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3-4 iulie: Roma: Conferirea sacramentului Mirului în comunitățile din Grotte Celoni și San Vitale


 

lecturi: 1333.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat