Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gura Humorului: Întâlnirea grupurilor ACAR din Roman și Bacău

Între 25 și 27 iunie 2021, o parte din membrii grupurilor din Asociația Cluburilor Alcoolicilor în Recuperare (ACAR) din Roman și Bacău împreună cu coordonatorii au avut bucuria de a se întâlni la Gura Humorului.

Am trăit împreună zile memorabile pline de învățături ce ne-au bucurat pe toți de la cel mai mic la cel mai mare. Am avut plăcerea de a povesti fiecare cum ni s-a schimbat viața din momentul în care am decis să-l urmăm pe Dumnezeu, care ne conduce plin de iubire și iertare, alegând să spunem nu ispitelor ce ne încețoșau privirea și ne alterau sufletul.

Coordonatorii au organizat atent activitățile efectuate în aceste zile într-un mod tacticos, competent și plin de emoție, dându-ne un motiv să mergem mai departe pe drumul schimbării spirituale.

Am avut parte de drumeții încântătoare, am dezbătut anumite puncte de vedere și am conspectat alegerile și gândurile din viața de zi cu zi, înțelegând importanța dăruirii de sine.

Am înțeles cât de important este să ne exprimăm dragostea față de cei din jur și să privim greutățile, incertitudinile și neplăcerile nu ca o pedeapsă, ci ca o povață oferită de Domnul pentru a putea evolua și crește în credință și înțelepciune.

Activitățile ne-au plantat în suflet ideea că persoanele din jurul nostru și comportamentele lor sunt oglinda spiritului nostru, iar schimbarea reală poate veni doar din interiorul nostru când realizăm, în sfârșit, că nu putem fi în controlul oamenilor din jur, că tot ce vedem rău în celălalt, de fapt, îl avem în noi.

Cu toții ne-am simțit binecuvântați de bunul Dumnezeu că facem parte din această mare familie a grupului ACAR, iar aceste am avut prilejul de a ne cunoaște mai bine și de a înțelege ce am mai putea face pentru a ne îmbunătăți comportamentul.

Copiii au fost fascinați de activitățile efectuate în cadrul excursiei cu tema "Căutarea comorilor". Prin aceste activități coordonatorii au stimulat gândirea și priceperea practică a copiilor. Aceștia au fost încurajați în a-și crea prietenii construite pe adevărate calități și valori morale, dar și în a înțelege defectele și calitățile proprii și ale persoanelor din jur, pentru formarea unor adulți integri, care vor reprezenta schimbarea în bine în lumea contemporană.

Am încheiat aceste zile minunate prin a ne exprima recunoștința față de Dumnezeu că ne-a permis să ne întâlnim în acest cadru mirific, dar și față de coordonatorii grupului ACAR, ne-au îmbogățit sufletește cu multe conștientizări în urma activităților organizate.

Mulțumim neîncetat bunului Dumnezeu că a adus lumina și liniștea în sufletele și casele noastre.

Încurajăm familiile în care există o dependență (alcool, droguri, jocuri de noroc etc.) să nu-și piardă credința, deoarece cu ajutorul bunului Dumnezeu viața se poate transforma, când omul nici nu se așteaptă, de la agonie la extaz, de la tristețe la bucurie, de la iad la rai.

O familie din ACAR

* * *

Asociația Cluburilor Alcoolicilor în Recuperare "Don Orione" (ACAR) are două centre rezidențiale de recuperare în alcoolism la Iași și Roman, și pagina de internet www.alcoologia.ro.


 

lecturi: 469.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat