Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Jubileul de 50 de ani de preoție al părintelui Alois Fechet

Duminică, 27 iunie 2021, la ora 11.00, părintele Alois Fechet, însoțit de PS Petru Gherghel și de alți 11 preoți, i-a adus lui Dumnezeu prinosul de laudă și de mulțumire pentru cei 50 de ani de preoție, celebrând Sfânta Liturghie în comunitatea sa natală.

La ora 10.45, credincioșii din Barticești, împreună cu preoți consăteni și oaspeți, cu persoane consacrate și mulți alți invitați speciali, l-au primit pe părintele Alois Fechet la monumentul Sfântului Iosif, cu cântece, flori și aplauze.

La începutul Sfintei Liturghii, părintele paroh, Marius Sabău, ne-a invitat să ne arătăm recunoștința față de bunul Dumnezeu pentru cei 50 de ani de slujire sacerdotală a pr. Alois Fechet și să-l susținem în continuare cu rugăciunea noastră în misiunea Sfinției Sale.

Predica de la această Sfântă Liturghie a fost ținută de părintele Marcel Blaj, paroh de Butea. Părintele predicator ne-a invitat să-l preamărim pe Dumnezeu pentru darul sfintei preoții și ne-a vorbit despre misiunea preotului care este chemat să continue lucrarea de sfințire a poporului lui Dumnezeu. Deși preotul a primit o misiune nobilă din partea lui Dumnezeu și o chemare specială, totuși preoția nu este ușoară, nu este o viață comodă, ci este o viață plină de sacrificii.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele paroh a citit mesajul PS Iosif Păuleț și al Papei Francisc cu ocazia împlinirii a 50 de ani de preoție ai părintelui Alois. Apoi a urmat un program artistic pregătit de copiii din comunitatea noastră.

Doamna primar, Georgeta Blaj, i-a acordat părintelui Alois titlul de cetățean de onoare al comunei Botești și o diplomă de merit surorilor din Familia Iubirii Milostive din Barticești pentru frumoasa activitate pe care o desfășoară în comunitatea noastră.

Părintele Mihai Budău, vicar episcopal și director al Centrului Medical Barticești, i-a mulțumit părintelui Alois pentru spitalul pe care l-a construit în comunitatea natală.

Vorbind despre activitatea părintelui Alois, PS Petru Gherghel a ales ca moto cuvintele Sfântului Paul, "M-am făcut totul pentru toți" (1Cor 9,22), dând mărturie despre activitatea rodnică a părintelui.

Ultimul cuvânt i-a revenit părintelui jubilant care și-a exprimat toată mulțumirea și recunoștința față de bunul Dumnezeu pentru tot ajutorul primit în acești ani de apostolat. La final, părintele Alois le-a mulțumit tuturor celor prezenți și celor care s-au implicat în organizarea acestei frumoase sărbători.

Pr. Claudiu-Bogdan Hușanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 iunie: Barticești: Jubileul de 50 de ani de preoție al părintelui Alois Fechet

* * *

Iași: Patru preoți la jubileul de 50 de ani de preoție, în catedrală


 

lecturi: 2405.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat