Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Nicolae Bălcescu: Vino Duhule Sfinte. Conferirea Sfântului Mir

Ziua de 27 iunie 2021 rămâne o zi importantă atât pentru membrii comunității "Preasfânta Inimă a lui Isus", cât și pentru cei 150 de tineri care l-au primit pe Duhul Sfânt cu darurile sale, prin mâinile episcopului Iosif Păuleț.

Această solemnitate a început la ora 10.30 prin întâmpinarea păstorului diecezei, episcopul Iosif Păuleț, însoțit de pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău.

Preasfințitul Iosif a salutat cu mult entuziasm pe toți cei prezenți, preoții care activează în această comunitate, părintele paroh, Marius Adam, părintele vicar, Florin Lucaci, preoții invitați, dar și poporul credincios al lui Dumnezeu, părinții, nașii, candidații la Sfântul Mir.

Emoțiile s-au simțit intens odată cu Sfânta Liturghie care a început la ora 11.00 prin cântarea bine cunoscută de toți Vino, Duhule Sfinte.

Sunt convins că fiecare candidat a simțit prezența și modul plăcut în care lucrează Duhul Sfânt, în mod deosebit la cuvântul de învățătură rostit de Preasfințitul, întrucât știam că vom fi întrebați cu privire la cunoștințele despre sacramentul Mirului. Răspunsurile la unison au demonstrat că cei doi ani de catehizare au fost o binecuvântare în pregătirea noastră.

După predică, noi, tinerii și adolescenții candidați, cu lumânările aprinse, am reînnoit promisiunile de la Botez, făcându-ne vrednici de ungerea cu sfânta Crismă.

Doresc în cele ce urmează să împărtășesc cu dumneavoastră, cititorii, câteva trăiri concrete ale acestui eveniment, trăiri culese din rândul miruiților:

  • "Sărbătoarea Mirului a fost un moment mult așteptat de noi, tinerii, așteptare încununată cu bucurie de primirea Duhului Sfânt cu darurile sale" (Adina Dogaru).

  • "Un moment unic, care mi-a marcat viața și m-a luminat în trăirea credinței" (Florentina Bratu).

  • "Astăzi l-am simțit pe Duhul Sfânt prezent în viața mea și vreau să dau mărturie prin ceea ce trăiesc în fiecare zi ca tânăr" (Carmen Șerban).

  • "Cuvintele de la predică mi-au deschis orizontul cu privire la viața sufletească. Credința este o perlă oferită de Dumnezeu fiecăruia în parte, iar noi, în calitate de beneficiari ai acestei perle, trebuie să o dăruim și altora" (Veridiana Roșu).

  • "Trăiri unice, emoții încununate de prezența Duhului Sfânt. Am așteptat nespus de mult acest moment, iar așteptarea s-a meritat. Mulțumesc" (Lavinia Bejan).

  • "Sărbătoarea de azi ne-a dovedit că Duhul Sfânt lucrează în tăcere... iar primirea lui e o adevărată bucurie pentru toți membrii din comunitate. Am dovedit încă odată că suntem o comunitatea ferventă cum spunea și Preasfințitul la predică" (frații Roberta și Daniele Budău).

  • "O celebrarea frumoasă, în care i-am avut alături de noi, pe cei mai prețioși oameni, familia, nașii și preoții dragi nouă" (Camelia Tancău).

La finalul Sfintei Liturghii, tinerii miruiți au adus prinosul de recunoștință tuturor celor implicați, episcopului Iosif Păuleț, părintelui Isidor Dâscă, decan de Bacău, preoților din parohie, părintelui paroh, Marius Adam, părintelui Florin Lucaci, părintelui Alin Butnaru, actualmente paroh la Poiana Micului, precum și tuturor membrilor din comunitate.

Sărbătoarea Mirului ne-a oferit tuturor bucuria și curajul necesar în mărturisirea credinței primite la Botez.

Tinerii miruiți

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 iunie: Nicolae Bălcescu: Administrarea Mirului


 

lecturi: 1585.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat