Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ploscuțeni: Bucurați-vă! Asupra noastră a coborât Duhul lui Dumnezeu! Administrarea sacramentului Mirului

În cadrul Liturghiei celebrate sâmbătă, 19 iunie 2021, în fața Bisericii "Înălțarea Sfintei Cruci" din Ploscuțeni, 97 de adolescenți și tineri au primit sacramentul Mirului din mâinile PS Iosif Păuleț. Liturghia a fost transmisă în direct de ERCIS Media și ERCIS FM.

"Vino Duhule Sfânt, pătrunde inimile credincioșilor și aprinde în ele focul iubirii tale." Cu aceste cuvinte în inimi, sâmbătă, 19 iunie 2021, comunitatea din Ploscuțeni l-a glorificat pe Dumnezeu și a trăit cele mai frumoase și emoționante momente de împlinire creștină, când Duhul Sfânt a coborât cu lumina și darurile sale în inimile a 97 de copii și tineri.

Prin mâinile Preasfințitului Iosif Păuleț, păstorul diecezei noastre, prin rugăciunile și prin ungerea cu Sfânta Crismă pe care Excelența Sa a săvârșit-o pe frunțile copiilor, s-a întipărit în sufletele lor un semn spiritual de neșters, prin ploaia bogată din cer, care a făcut ca harurile Duhului Sfânt să înflorească și să rodească în inimile lor.

Prin cuvântul de învățătură, Preasfințitul Iosif Păuleț ne-a pictat prin cuvinte și exemple darurile Duhului Sfânt. În mintea celor miruiți, cât și a celorlalți credincioși prezenți la Sfânta Liturghie: Evlavia, Înțelepciunea, Tăria, Sfatul, Frica de Dumnezeu, Știința, Înțelegerea vor fi far și călăuză pe drumul credinței.

Ce poate fi mai frumos decât să trăim în iubirea lui Dumnezeu, iubire care ne transformă în fii ai Tatălui ceresc, frați în credință cu Isus Cristos și minunate temple ale Duhului Sfânt.

Cu multă bucurie și emoție, copiii s-au pregătit pentru acest moment unic cu multe luni înainte, îndrumați de părintele paroh, Daniel Mărtinaș, și de părintele vicar, Alin-Petrică Herciu. De asemenea, și corul bisericii a animat și a învăluit atmosfera în cântece de laudă.

Deși vremea a fost mohorâtă, înnourată și ploioasă, Duhul Sfânt și-a revărsat toate darurile lui asupra candidaților la Mir și asupra celor aflați alături de ei.

Cât de minunate sunt lucrările tale, Doamne! Dă-ne tărie, pricepere, răbdare, iubire și ocazia de a te întâlni în inima fiecărui om!

Mihaela Bereș,
profesoară de religie și catehetă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 iunie: Ploscuțeni: Administrarea sacramentului Mirului. Foto: Ovidiu Bișog


 

lecturi: 1760.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat