Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Prima Sfântă Împărtășanie în comunitatea din Grotte Celoni

Comunitatea românilor catolici din Grotte Celoni a fost în zi de sărbătoare sâmbătă, 12 iunie 2021: 29 de suflete curate l-au primit pentru prima dată pe Isus în inima lor, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 11.00.

Orice pregătire este îndreptată spre un scop, și în același timp este încărcată de multe așteptări și emoții. Scopul catehezelor care au început în pragul toamnei a fost acela de a pregăti inima pentru Isus, iar așteptarea și emoțiile au însoțit fiecare pas al copilașilor prin parcurgere micului Catehism.

Acest drum de inițiere s-a încheiat în sărbătoarea Preasfintei Inimi a lui Isus, când, la ora 16.00, copilașii conduși de mâinile părinților s-au apropiat de sacramentul Sfintei Spovezi.

A doua zi, în sărbătoarea Inimi Neprihănite a Mariei, având inima curată, o curăție exprimată și prin purtarea hăinuțelor albe, copilașii au invitat comunitatea să li se alăture la Sfânta Liturghie, pe care au animat-o cu glasurile lor cerești. Această celebrare a fost prezidată de pr. Isidor Iacovici, alături de care au fost: pr. Laurențiu Turbuc, pr. Maximilian Horlescu, Don Bruno și padre Antonio.

În cuvântul de învățătură, părintele Laurențiu i-a îndemnat pe copilași să-l primească pe Isus cât mai des în inima lor. Așa cum o floare are nevoie de îngrijire (aer, soare, apă, îndepărtarea buruienilor), la fel și sufletul lor trebuie să fie îngrijit cu Isus. Această grijă pentru sufletul lor este și responsabilitatea părinților. Albert Schweitzer spunea: "Copilul crește frumos prin trei moduri: exemplu, exemplu, exemplu". Acest exemplu se concretizează prin următorul dialog dintre un tată și copilul lui: "Fiule, ai grijă pe unde calci în viață. Nu, tăticule! Ai grijă tu, pentru că eu vin pe urmele tale".

La sfârșitul Sfintei Liturghii, un copilaș o rostit un gând de mulțumire pentru părinți, pentru preoții care se îngrijesc de formarea lor spirituală, pentru cei ce i-au însoțit pe acest drum și pentru întreaga comunitate ce a știut să facă sărbătoare în jurul lor. Tot o mulțumire a adresat și părintele paroh Isidor, ca recunoștință și prețuire pentru efortul depus, sacrificiile făcute și dăruirea părinților ca acești copilași să fie prezenți în fața altarului.

După binecuvântarea finală, Isus a plecat în procesiune pe străzile Cetății Eterne prin bucuria și gingășia copilașilor, o bucurie vizibilă datorită noului prieten: Isus se afla în inima lor!

Pr. Emilian Jitaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 iunie: Roma: Prima Sfântă Împărtășanie în comunitatea din Grotte Celoni

* * *

Din arhiva ercis.ro:

În anul 2006, la Editura "Presa Bună" a fost publicată cartea Albert Schweitzer, care poate fi cumpărată din Librăria "Presa Bună". Detalii aici.


 

lecturi: 1557.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat