Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Dublă sărbătoare - hram și Mir - în Parohia "Inima Neprihănită a Mariei"

Sâmbătă, 12 iunie 2021, Parohia Romano-Catolică "Inima Neprihănită a Mariei" din Bacău a avut parte de o dublă sărbătoare, celebrând haramul comunității și administrarea Sfântului Mir. Au fost momente pline de emoție pe care credincioșii și toți cei 38 de tineri le-au trăit cu bucurie.

Atmosfera a fost una atât de specială și fermecătoare, simțindu-se cu adevărat puterea și măreția Duhului Sfânt, lăsat de Isus Cristos ca dar pentru întreaga Biserică pentru a ne putea bucura de roadele lui.

Într-adevăr, Dumnezeu există și l-am putut simți cu adevărat alături de noi în momentul ungerii cu sfânta crismă. Inimile din întreaga biserică au bătut la unison și i-au lăsat cale liberă de intrare Duhului Sfânt. Corul a umplut această solemnitate cu și mai multă profunzime și splendoare, acordurile de chitară, notele date de orgă și sunetul naiului reușind să îi aducă atât de frumos slavă lui Dumnezeu. Căci el este acela care din iubire față de noi, ne-a făcut asemenea lui, fii ai Tatălui ceresc, frați cu Cristos, temple ale Duhului Sfânt și moștenitori ai împărăției cerului.

I-am mulțumit și îi vom mulțumi mereu Sfintei Fecioare Maria, căci sub ocrotirea Inimii ei Neprihănite ne-am aflat în această zi atât de frumoasă și plină de har. Maria a colaborat cu Duhul Sfânt la întruparea Fiului lui Dumnezeu. Prin mijlocirea mamei noastre cerești să fim și noi deschiși inspirației Duhului Sfânt, pentru ca, prin viața cotidiană, să-l putem face cunoscut pe Cristos.

Credeți-mă când vă spun că ochii participanților la taina Sfântului Mir au strălucit de jovialitate, citindu-se emoțiile și într-un fel și mândria că au reușit să parcurgă cu succes drumul de pregătire necesar, reușind să fie vrednici pentru a-l primi pe Duhul Sfânt.

Îi mulțumim încă o dată Preasfințitului Iosif Păuleț, care în această sărbătoare deja umplută cu iubirea Mariei l-a invocat pe Duhul Sfânt să ne ofere darurile sale. Îi suntem profund recunoscători, căci prin mâinile Excelenței Sale Sfântul Duh a coborât asupra comunității noastre, sfințind-o și întărind-o în credință, speranță și iubire, în practicarea virtuților și în urmarea lui Cristos.

A fost de-a dreptul o sărbătoare specială și emoționantă, în care ne-am simțit mai aproape ca niciodată de Dumnezeu, și am fost martori oculari ai harului său, care a conlucrat în noi prin intermediul Duhului Sfânt.

Raffaella Spătaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 iunie: Bacău: Dublă sărbătoare - hram și Mir - în Parohia "Inima Neprihănită a Mariei"


 

lecturi: 1552.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat