Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Caritas: Conferința de lansare a proiectului "SIS-Huși - Servicii integrate socio-medicale pentru Huși, comunitate incluzivă"

Joi, 10 iunie 2021, la Centrul Comunitar Integrat din municipiul Huși, județul Vaslui, a avut loc conferința de lansare a proiectului "SIS-Huși - Servicii integrate socio-medicale pentru Huși, comunitate incluzivă".

În deschiderea conferinței, moderatorul evenimentului, Anca Diana Maftei Păvălucă, director Domeniu Vârstnici și Persoane cu Dizabilități, ne-a introdus într-o atmosferă de familie, în zi de sărbătoare. A relatat câteva aspecte despre proiectele implementate de asociația Centrul Diecezan Caritas Iași ce fac parte din strategia de dezvoltare a municipiului Huși, prezentându-ne toți actorii implicați.

Domnul primar Ioan Ciupilan ne-a prezentat câteva aspecte despre municipiul Huși, subliniind că va fi în permanență alături de cei care vor să facă bine celor aflați în nevoie. "Nu este o bucurie mai mare pentru oamenii aflați în suferință, ca aceea că cineva le trece pragul, pentru a-i ajuta sau chiar pentru o vorbă bună".

Părintele Iosif Iacob, directorul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, ne-a vorbit despre misiunea, valorile, serviciile și activitățile din cadrul asociației, exprimându-și bucuria pentru realizarea acestui proiect în vederea continuării oferirii serviciilor sociale și medicale în municipiul Huși. "Ne aflăm din nou la Huși să punem bazele unui nou proiect; este o bucurie, dar și o onoare că diferite entități se unesc să realizeze acțiuni de binefacere. În cele din urmă nu este vorba doar de a atinge obiectivele unui proiect, ci de a aduce un plus de valoare celor pe care îi slujim. În general, oamenii trebuie să-și aducă aportul pentru ca o societate să crească și să rodească binele, iar cei implicați în acest frumos proiect vor depune efort, muncă și răbdare în vederea înfăptuirii acestui lucru. Sfântul Părinte Papa Francisc spunea că «a face caritate este o modalitate prin care un om ajunge la desăvârșire»".

În continuarea evenimentului, Elena Oprișanu, manager GAL Huși, a prezentat rolul GAL în monitorizarea implementării proiectului și strategia prin care Grupul de Acțiune Locală alături de partenerii de nădejde, încearcă să rezolve problemele comunității, iar domnul Marian Mălăescu, președinte al Asociației pentru dezvoltare comunitară "Econova", a prezentat misiunea asociației și activitățile derulate în cadrul acesteia.

Prezentarea detaliată a proiectului a fost făcută de către Antonina Dogariu, managerul proiectului, care a oferit participanților informații legate de obiective, activitățile derulate și rezultatele așteptate în urma implementării. "Mulțumim partenerilor pentru tot sprijinul acordat în realizarea acestui proiect. Împreună am format un nucleu care duce mai departe speranța pentru beneficiari și fiecare membru are un rol deosebit de important".

Obiectivul general al proiectului este creșterea calității vieții pentru un număr de 305 persoane, din comunitatea marginalizată prin oferirea de servicii socio-medicale, sociale și medicale pe o perioadă de 30 de luni.

Grupul țintă al proiectului va cuprinde 305 persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială, care au domiciliul în zona marginalizată: ZUM 1 Stadionului - Corni, ZUM 3 Răiești-Dric-Recea-Grădinari (inclusiv zonele cu caracter distinct Dric 2,3 și fosta bază de agrement Recea), ZUM 4 Schit - Plopeni, din mun. Huși.

Pe parcursul derulării proiectului 100 de adulți și copii vor beneficia de servicii medicale în cadrul Centrului de Recuperare Medicală - CCI, 155 de persoane vârstnice și persoane cu dizabiltăți vor beneficia de servicii socio-medicale de îngrijire la domiciliu, 50 de persoane vulnerabile din ZUM vor beneficia de servicii socio-medicale, oferite în cadrul Centrului Social de Urgență.

Proiectul "SIS-Huși - Servicii integrate socio-medicale pentru Huși, comunitate incluzivă", cod SMIS: 139988, se va implementa în perioada 16 aprilie 2021 - 15 octombrie 2023 și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, Apel: POCU/717/5/1/Reducerea numărului de comunități marginalizate (romă și non-romă). Valoarea totală a proiectului este: 2.928.870,21 lei.

Mulțumim tuturor celor care au participat la conferința de lansare a proiectului SIS Huși, tuturor partenerilor care ne vor fi alături în implementarea acestuia, colegilor care se vor dedica misiunii nobile dedicate aproapelui și celor de la Bună Ziua Vaslui; lucrurile mărețe nu le facem singuri, ci alături de parteneri și oameni de suflet.

Petronela Maftei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 iunie: Caritas: Conferința de lansare a proiectului "SIS-Huși - Servicii integrate socio-medicale pentru Huși, comunitate incluzivă"


 

lecturi: 590.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat