Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Sărbătoarea copiilor în Parohia "Sfântul Nicolae"

Sâmbătă, 5 iunie 2021, în Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău, copiii au fost în sărbătoare și veselie mare. A fost celebrată Sărbătoarea Copiilor, care anul acesta, fiind un context delicat, a fost marcată la nivelul fiecărei parohii din Dieceza de Iași.

Chiar dacă poate unii și-ar fi dorit să retrăiască experiența vizitării unei altei comunități și de a participa la Liturghie cu ceilalți copii din parohiile diecezei, totuși copiii s-au bucurat nespus că mult că pot fi împreună, că pot să se roage și să se joace, că pot să se bucure de copilăria lor, fiind binecuvântați de Isus.

Ziua a fost deschisă, la ora 10.00, de momentul de cateheză, susținută de pr. Iulian Echert. Părintele i-a invitat pe copiii într-o călătorie alături de unul dintre cei mai mari evanghelizatori și apostoli ai lui Isus, Sfântul Paul, mai exact să descopere care a fost punctul de pornire al acestui mare sfânt. Un vas a fost așezat în mod simbolic în fața altarului, făcându-se referire la "vasul ales de Dumnezeu și pus deoparte", care este Sfântul Paul. Copiii au remarcat că ceva s-a schimbat la Paul atunci când l-a întâlnit pe Isus la porțile Damascului, ceva atât de profund, încât inima sa a fost transformată: nu mai persecuta Biserica, ci în schimb o iubea și o îngrijea. Această întâlnire cu Isus nu este posibilă pentru oamenii sfinți, pentru că toți putem să ne întâlnim cu Mântuitorul. Întrebați unde poate fi întâlnit Isus, copiii au răspuns că la Sfânta Liturghie, în sacramente, mai ales în Euharistie și Pocăință, dar și la școală și pe stradă, în oamenii săraci care au nevoie de ajutor. Într-adevăr, adevăratul creștin nu se rezumă numai la o atitudine pasivă, ci își suflecă mânecile hainei și se apucă de treabă, slujind pe aproapele! De aceea, copiii au fost îndemnați ca la Sfânta Liturghie să ceară lui Isus acel ceva care cred ei că au nevoie pentru a fi mai buni și mai atenți cu cei din jur și să pună acea dorință în vasul din fața altarului.

După cateheză a urmat Sfânta Liturghie celebrată de pr. Isidor Dâscă, paroh și decan de Bacău, avându-i concelebranți pe pr. Tarciziu Erdeș, pr. Anton Tancău și pr. Iulian Echert. În cuvântul de învățătură, pr. Tarciziu Erdeș le-a vorbit copiilor despre motoul sărbătorii de astăzi: "Țintește mai sus!" și le-a spus că cel mai mult omul poate ținti tocmai la Dumnezeu. Și cum poate face acest lucru? - fiind plin de Duhul lui Dumnezeu, renunțând la tot ceea ce este trecător și concentrându-se asupra lucrurilor care contează: binele, slujirea și adevărul. Oamenii sunt asemenea unor baloane care, umflate cu aer obișnuit, nu se înalță la cer, dar cele care sunt umflate cu aer special, cu Duhul Sfânt, acele se înalță sus de tot, tocmai la tronul lui Dumnezeu. Așa cum acele baloane țintesc mai sus, așa trebuie să procedeze fiecare creștin.

Această întâlnire cu siguranță a încărcat "bateriile sufletului" tuturor, și celor mici și celor mari, și cred că a adus în inimi multora acel sentiment plăcut al copilăriei, că ești iubit și binecuvântat de Dumnezeu.

Ziua de bucurie a continuat în satul Hertioana, unde copiii au avut parte de muzică, jocuri, dansuri și multă voie bună.

Pr. Iulian Echert

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 iunie: Bacău: Sărbătoarea copiilor în Parohia "Sfântul Nicolae"


 

lecturi: 606.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat