Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Prima Sfântă Împărtășanie în comunitatea din San Vitale

Duminică, 6 iunie 2021, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 9.30 în comunitatea românilor catolici din San Vitale, 13 copilași l-au primit pentru prima dată pe Isus în inimile lor. Celebrarea a fost prezidată de pr. Isidor Iacovici, fiind însoțit la altar de pr. Octavian Enache și pr. Emilian Jitaru.

După șapte luni de pregătire cu întrebări și răspunsuri despre Isus, cu desene și joacă, cu împărtășiri despre activitățile școlare și despre modul de petrecere a timpului liber, a sosit și ziua primei întâlniri personale cu Isus prezent în Sfânta Euharistie.

Această întâlnire a fost pregătită cu mărturisirea păcatelor în sacramentul Sfintei Spovezi înainte de Sfânta Liturghie. Fiecare copilaș a încercat ca la acest moment inima lui să devină cel mai frumos cadou pentru Isus.

Emoțiile au crescut și mai mult când, însoțiți de părinți, frați și surori, prieteni și întreaga comunitate, copilașii au fost conduși spre sfântul altar de către părintele paroh Isidor pentru a lua parte Sfânta Liturghie.

La predică părintele Emilian le-a încredințat patru cuvinte: tabernacol, poveste, altar și lumină. De fiecare dată când ei se vor împărtăși cu Isus, inima lor va deveni un tabernacol, prin viața lor vor spune o poveste despre Isus, prin joacă vor fi un altar pentru Domnul și prin toate acestea ei vor deveni o lumină pentru această lume. Aceste gânduri oferite celor mici au mișcat și inimile celor mari care s-au apropiat de sacramentul Spovezii, sacrament împărtășit de către părintele Laurențiu Turbuc.

La final, înainte de binecuvântarea finală au fost două momente de mulțumire. Mai întâi, un copilaș a dăruit un "Mulțumesc" din inimă: părinților pentru darul vieții și al credinței, părintelui paroh pentru grija spirituală pe care o manifestă zi de zi față de fiecare credincios din comunitate, părinților Emilian și Laurențiu pentru pregătirea catehetică, dar și tuturor celor prezenți care au făcut ca această primă zi cu Isus în inimă să fie una foarte specială. A doua mulțumire a fost rostită de părintele Isidor, care, într-un buchet de cuvinte format din apreciere, încurajare, susținere și dragoste pastorală, i-a încredințat pe toți Inimi Preasfinte a lui Isus.

Pr. Emilian Jitaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 iunie: Roma: Prima Sfântă Împărtășanie în comunitatea din San Vitale


 

lecturi: 1172.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat