Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Mare, Valea Seacă și Faraoani: Sărbătoarea copiilor - ziua bucuriei, a emoției, a întâlnirii și a prieteniilor

La Valea Mare, în ziua de 5 iunie 2021, s-au reunit copiii din localitate și din alte două parohii, Valea Seacă și Faraoani, pentru Sărbătoarea copiilor, Liturghia fiind prezidată de pr. Felix Roca.

Ziua de 5 iunie a fost o zi așteptată cu mult entuziasm și bucure de către toți copiii din trei parohii: Valea Seacă, Valea Mare și Faraoani. Emoția a început la anunțul părintelui când, cu o săptămână înainte de sărbătoare, a cerut copiilor de a veni la pregătirea evenimentului. Înscrieri, programe, afișe, toate au făcut să simțim că ne apropiem de o zi memorabilă. Noi, tinerii, observând toate acestea, am primit motivația necesară de a ne implica și de a face din această o zi una specială. În acest sens, timp de o săptămâna și jumătate ne-am pus la "masa prieteniei" gândindu-ne la filmul "Sărbătoarea Copiilor 2021".

În ziua cu pricina, am cântat împreună, am participat la Sfânta Liturghie celebrată de părintele Felix Roca și preoții parohi, vicari și colaboratori din comunitățile copiilor participanți, am participat la cateheză, la atelierele propuse și programul de jocuri, bansuri, poezie și scenete create în vederea cunoașterii și prieteniei dintre copiii din cele trei parohii, Valea Seacă, Valea Mare și Faraoani, și dintre animatori.

Cât despre însemnătatea acestei zile, iată ce răspund unii copii:

"Ziua Copilului a fost o zi minunată; o zi în care ne-am întâlnit cu cei din Valea Seacă și Valea Mare, ne-am jucat, ne-am împrietenit cu alți copii, ne-am distrat și am mâncat. Cel mai mult mi-a plăcut la sfârșit când toți copiii au arătat un spectacol scurt prin poezie, dans sau desen. Mie chiar mi-a plăcut acolo". (Andreea - Faraoani)

"Mi-a plăcut Sărbătoarea copiilor pentru că ne-am rugat împreună și pentru că unindu-ne am reușit să facem un spectacol frumos". (Miruna - Faraoani)

"Mi-a plăcut la Sărbătoarea copiilor drumul făcut cu toți copii spre Valea Mare cântând și având grijă de baloane să nu se spargă, Sfânta Liturghie, și am văzut cât de mică și în miniatură este biserica din Valea Mare față de a noastră, sandviciul, cornul și mai ales înghețata, jocurile făcute în grup cu animatorii, realizarea atelierelor și spectacolul făcut de animatorii din Faraoani (cei mai buni)". (Amalia - Faraoani)

"Mi-a plăcut că m-am întâlnit cu foștii colegi, că a fost vreme bună și am mâncat sandvici, corn, înghețată și biscuiți". (Paul - Faraoani)

"Mi-a plăcut la Valea Mare pentru că am fost foarte fericit, pentru că am făcut bansuri, jocuri, rugăciuni și pentru că animatorii au fost și ei foarte fericiți". (Rafael - Faraoani)

"Ziua Copilului, petrecută astăzi la Valea Mare, a fost cu adevărat o sărbătoare pentru mine. Am văzut atât de multe fețe noi, cu zâmbete largi, cu inimi deschise spre a comunica, a ne împrieteni, încât mi-am dat seama că într-adevăr totul capătă un alt sens atunci când ai mai multe persoane în jurul tău și mai ales când toți ne adunăm în numele prietenului nostru, Isus. Am simțit o energie atât de frumoasă, cum nu mi s-a mai întâmplat de mult. Totul a fost bucurie și nu mai pot adaugă decât faptul că mă simt recunoscătoare pentru această mare bucurie" (Alina Iasmina Tancau - Valea Seacă)

"Această sărbătoare a fost absolut minunată! Felul în care ne-am adunat toți și am participat la diferite activități împreună, ne-a ajutat să ne facem noi prieteni și să lăsăm deoparte, pentru câteva ore, telefoanele și toate cele. Nu am cuvinte să exprim cât de bine m-am simțit în această zi!" (Sabina Năsturaș - Valea Seacă)

"După toate aceste momente, pot spune că am rămas cu amintiri plăcute și frumoase. A fost o zi în care am învățat multe lucruri noi; m-am distrat mult și am realizat cât de important e să fii în legături bune cu cei din jur pentru a-ți putea ținti visul". (Iulia Larisa Antal - Valea Seacă).

"Ziua Copilului de la Valea Mare a fost cea mai frumoasă și distractivă zi după o perioadă în care nu am avut ocazia să ne întâlnim și să socializam. Ne-am făcut prieteni noi, am învățat jocuri, cântece noi și am ascultat cu atenție și cuvântul Domnului de la Sfânta Liturghie. Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă ziua noastră, ziua fericirii cu toții împreună". (Ștefania Bulai - Valea Mare)

"Ziua Copilului a fost cel mai frumos moment din acești ani pentru că ne-am făcut mai mulți prieteni. Ne-am cunoscut și am învățat lucruri noi. Mulțumim binefăcătorilor care ne-au făcut ziua și mai frumoasă". (Raluca Moraru - Valea Mare)

Emoția, bucuria și energia copiilor a fost transmisibile și ne bucurăm că am putut face o zi frumoasă pentru ei. Recunoștință pentru tot ce a însemnat ziua de 5 iunie, "Sărbătoarea copiilor" pentru organizatori, pentru animatori, pentru cea mai specială categorie de oameni: copiii, și nu în ultimul rând, tuturor binefăcătorilor.

Ovidiu-Ștefan Bulai,
animator, Faraoani

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 iunie: Valea Mare, Valea Seacă și Faraoani: Sărbătoarea copiilor - ziua bucuriei, a emoției, a întâlnirii și a prieteniilor


 

lecturi: 1062.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat