Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Nisiporești: Prima Sfântă Împărtășanie

Duminică, 30 mai 2021, în Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Nisiporești, 15 copii l-au primit pentru prima oară în inimile lor, pline de iubire și credință, pe Isus în Sfânta Împărtășanie.

După o perioadă îndelungată de pregătire, sufletele copiilor au simțit, cu adevărat, prezența lui Isus. Provocările la care sunt expuși copiii și tinerii zilelor noastre sunt multe, dar prin grija și îndemnurile părintelui Gabriel aceștia au participat activ la aceste minunate cateheze în care au cunoscut din plin doctrina creștină. Pregătirile s-au intensificat în apropierea frumoasei sărbători.

Prima spovadă, primele sfaturi și încurajări venite din partea părintelui și ale animatorilor în cadrul pregătirii catehetice au dat emoții copiilor, dar și părinților care și-au amintit de prima lor Sfântă Împărtășanie, trăită cu mult timp în urmă.

La acest moment unic din viața lor au fost alături părinții, nașii și ceilalți membrii ai familiei, dar și întreaga comunitate. În cadrul jertfei Sfintei Liturghii, copiii, apropiindu-se de sfântul altar, au făcut promisiunile pe care le-au asumat fiecare pentru această zi specială. Cu lumânările aprinse, în fața tuturor celor prezenți, au făcut mărturisirea de credință, fiind conștienți că de acum înainte sunt în măsură să înțeleagă obligațiile ce decurg din credința creștină, mărturisită în locul lor de către părinți și nași. Copiii au adus, ulterior, la sfântul altar, darurile pentru a fi binecuvântate. A urmat Liturgia euharistică pentru ca mai apoi fiecare dintre ei să primească înlăuntrul său adevăratul trup și sânge al Domnului nostru Isus Cristos, sub chipul pâinii și al vinului.

Ce frumos trebuie să fie acest moment înălțător pentru fiecare dintre noi! Dumnezeu, care îl trimite pe Fiul său unic în viața fiecăruia, își arată nemărginita sa bunătate și dragoste, dându-ne un mesaj încurajator în acest timp greu de încercare: "Eu sunt cu tine în toate zilele vieții tale".

A fost într-adevăr o zi de neuitat pentru ei! Felicitându-i pentru acest pas important pe care l-au făcut și mulțumindu-i Mântuitorului pentru toate harurile și darurile sale, îl rugăm ca în continuare să îi ocrotească cu binecuvântarea sa, prin mijlocirea Mamei noastre cerești și prin mijlocirea Fericitei Veronica Antal, și să vină cât mai des în sufletele lor prin taina Euharistiei.

Dragoș Barticel și Marina Roca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 mai: Nisiporești: Prima Sfântă Împărtășanie


 

lecturi: 986.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat