Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Barați: Prima Sfântă Împărtășanie

Duminică, 30 mai 2021, în Solemnitatea Sfintei Treimi, 20 de copii din Parohia Barați au primit cu bucurie și entuziasm Prima Sfântă Împărtășanie. La eveniment au participat părinții și rudele copiilor, precum și un număr mare de credincioși.

După ce, cu o duminică în urmă, comunitatea din Barați a celebrat hramul bisericii, Coborârea Duhului Sfânt, în duminica în care Biserica a sărbătorit Sfânta Treime 20 de copii din Barați l-au primit pentru prima data pe Isus în Sfânta Împărtășanie.

Evenimentul a fost pregătit încă de la începutul Postului Mare, astfel încât copiii au avut posibilitatea să deprindă cu ușurință tainele acestui moment unic din viața lor.

Această zi a fost trăită cu intensitate de întreaga adunare și a fost precedată de prima spovadă a copiilor, la care au participat și membrii familiilor lor, fiind o mărturie vie pentru cei mici.

Pe lângă atmosfera de sărbătoare, dat fiind și timpul favorabil, încă din primele ore ale dimineții deasupra parohiei plutea un o adiere de vânt ce prevestea o zi fericită, atât pentru cei 20 de copii, cât și pentru întreaga comunitate parohială, lucru ce avea să se vadă odată cu sosirea la biserică a celor dintâi copiii, însoțiți de cei dragi.

Sfânta Liturghie a început cu salutul părintelui paroh, Andrei Cocianga, care a răspuns la mesajele transmise de un reprezentant al părinților și de unul al copiilor. Apoi, la predică, părintele a evidențiat frumusețea Sfintei Treimi ca mister de iubire, precum și importanța Primei Împărtășanii în viața creștinului, argumentate cu pilde pe gustul copiilor și nu numai.

Cântecele au fost interpretate în totalitate de copii, acompaniați și însoțiți în pregătirea lor de Eugen Ababei, dascălul comunității.

La sfârșitul celebrării au fost rostite cuvinte de mulțumire din partea copiilor, care au pregătit și o mică surpriză pentru toți cei prezenți.

Ziua s-a încheiat cu mulțumirea adusă lui Isus prin participarea celor mici la adorația euharistică și la Sfânta Liturghie de seară, iar efortul lor a fost răsplătit de generozitatea unei familii, căreia cu toții i-au mulțumit cu glas dulce.

Sperăm ca primirea lui Isus în Sfânta Împărtășanie din partea acestor copii să nu se rezume doar la această zi, ci să fie un început de practică spirituală, avându-i ca exemplu pe cei apropiați.

Comunitatea din Barați

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 mai: Barați: Prima Sfântă Împărtășanie


 

lecturi: 929.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat