Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Sr. Severine Seeber, mulțumire lui Dumnezeu pentru cei 30 de ani de slujire în România

Duminică, 23 mai 2021, la Biserica "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman s-a simțit emoția unui eveniment deosebit. O Sfântă Liturghie de mulțumire lui Dumnezeu alături de sora Severine Seeber din Congregația "Slujitoarelor Duhului Sfânt" pentru cei 30 de ani de slujire în România, mai exact în Roman, care acum urmează să se retragă în țara ei, Austria.

Era prin 1991 când acest ordin misionar venise în țara noastră într-o perioadă de mari transformări social-politice generate de Revoluția din 1989.

Conduse de Duhul Sfânt, Surorile Misionare "Slujitoarele Duhului Sfânt" s-au integrat foarte repede în parohia noastră. Pr. Petru Beșleagă, pe atunci paroh la Biserica "Sfânta Tereza", singura din oraș în acel moment, le-a prezentat pe surori comunității romașcane, explicând scopul și misiunea lor în țara noastră. Cu o ținută aparte, ordonate, plăcute și cu zâmbetul pe buze, surorile întâmpinau pe oricine în aceeași manieră.

Pe fondul unei credințe puternice, dotate cu spirit de observație, cu tenacitatea de-a învăța limba română, surorile au înțeles câte răni a lăsat sistemul comunist, câte lipsuri și multe altele, lucruri foarte bine știute și trăite de noi toți.

Din grupul celor patru surori ajunse la Roman, sora Severine s-a remarcat imediat și am înțeles că era superioara casei. De profesie asistentă medicală, sr. Severine a început să acorde sprijin medical multor persoane aflate în dificultate și totdeauna având un cuvânt de încurajare pentru cei răniți sufletește. Formată la școala credinței adevărate, primind o educație solidă bazată pe principiile valorilor moral-creștine, responsabilă, onestă, exigentă cu ea însăși, sora Severine a devenit un exemplu viu de trăire creștină.

Bunul Dumnezeu a trimis lucrători vrednici în secerișul său.

Suntem mândri și fericiți că am întâlnit oameni ca ea, harnici, devotați, onești, purtând cuvântul lui Dumnezeu pretutindeni, încurajând prin exemplul personal pe oamenii aflați în derivă sau marginalizați. Cu finețea mâinilor a vindecat suferințe și spaime, cu înțelepciunea vorbelor a tămăduit suflete zdrobite, cu puterea gândului a semănat speranța pentru o viață creștină. Este o succintă remarcă pentru cei 30 de ani de slujire în via Domnului, printre noi, romașcanii.

Pentru tot efortul, disponibilitatea, înțelepciunea și înțelegerea condiției umane, ne rugăm bunului Dumnezeu să o binecuvânteze pe sora Severine. Ea a prețuit viața, a redat vieții oameni în suferință, a redat societății oameni dornici să muncească, a redat Bisericii "păstori buni" și hotărâți să vestească cuvântul evangheliei.

"Oriunde vă veți afla, iubită soră, să vă amintiți cu drag de momentele frumoase petrecute în România noastră, de noi, romașcanii, în sănătate și cu putere de a mijloci la bunul Isus Cristos și la Preacurata Fecioară Maria pentru ocrotirea țării noastre și a poporului credincios."

În spiritul de sărbătoare și recunoștință, Sfânta Liturghie de la ora 9.00 din ziua de Rusalii a fost înălțătoare, corul tinerilor parohiei a strălucit prin cântări alese, dând valoare momentului solemn.

Cu adânc respect mulțumim părintelui paroh Sebastian Bilboc și părintelui Petru Beșleagă pentru cuvântul ales, pentru solemnitatea Sfintei Liturghii și pentru tot sprijinul acordat momentului.

Dăm slavă bunului Dumnezeu, Duhului Sfânt Mângâietor și Domnului nostru Isus Cristos pentru toate binefacerile și harurile primite.

Viorica Holderbaum


 

lecturi: 1084.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat