Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Jubileu de 25 de ani de viață consacrată la Surorile Misionare "Slujitoarele Duhului Sfânt"

"Pentru darul vieții și al vocației, darul celor dragi și al oamenilor pe care mi i-ai trimis în cale, Dumnezeule, îți mulțumesc." În acest spirit ne-am adunat sâmbătă, 22 mai 2021, noi, Surorile Misionare "Slujitoarele Duhului Sfânt", din mai multe colțuri ale lumii, împreună cu comunitatea preoților și credincioșilor din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman, precum și alți preoți și invitați pentru a sărbători cei 25 de ani de viață consacrată a sorei Theresia Wini. Sfânta Liturghie solemnă a avut loc în biserica parohială începând cu ora 10.00 și a fost prezidată de părintele Egidiu Condac, vicar general.

Sr. Theresia s-a născut în Wolokota, pe insula Flores, Indonezia. La vârsta de 22 de ani a intrat în Congregația Misionară "Slujitoarele Duhului Sfânt" cu dorința de a deveni misionară. După anii de formare inițială, la depunerea voturilor pe viață în anul 2004, sora Theresia a primit mandatul său misionar pentru România. Ea spune că nu știa despre această țară minunată, însă după un an, în 2005, ajunsă aici, a exclamat "Acesta este locul unde Dumnezeu m-a trimis!"

De atunci, timp de 16 ani, sora Theresia, trăind în comunități internaționale cu surori din țări și culturi diferite, împărtășește bogăția vieții și talentelor ei, implicându-se în diferite activități pastorale și educative. În prezent lucrează ca educatoare la Grădinița "Anton Durcovici" din Roman.

La începutul Sfintei Liturghii, sora Hemma Jaschke, superioara provinciei noastre din Austria, a prezentat pe scurt viața sorei Theresia, menționând că nicio sărbătoare în anul bisericesc nu ar fi mai potrivită decât ajunul de Rusalii pentru jubileul profesiunii unei misionare "Slujitoare a Duhului Sfânt".

Părintele paroh Sebastian Bilboc, predicator la acest jubileu, a felicitat-o pe sora Theresia pentru răspunsul ei generos la vocația primită, dând ca exemplu de vocație împlinită două personaje din Biblie - Abraham și Sfânta Fecioară Maria. Încredințându-se pe deplin în mâinile lui Dumnezeu, Abraham este gata de a-și părăsi propria țară, iar Fecioara Maria, răspunzând chemării, îl primește pe Dumnezeu în sânul ei dăruindu-l astfel lumii.

În salutul său final, părintele Egidiu i-a adresat sorei Theresia un cuvânt de prețuire transmis de Preasfințitul Iosif Păuleț, mulțumindu-i pentru angajarea ei misionară în țara noastră, atât aici, în Parohia "Sfânta Tereza", cât și la Grădinița "Anton Durcovici".

Pentru harurile cu care Dumnezeu a copleșit-o pe sora Theresia în acești 25 de ani de viață consacrată, înălțăm împreună cu ea Domnului mulțumirea noastră, spunând cu Maria: "Sufletul meu îl preamărește pe Domnul și duhul meu tresaltă de bucurie în Dumnezeu, Mântuitorul meu!" (Lc 1,46-47).

Sr. Ana Tișea, SSpS


 

lecturi: 1228.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat