Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Poiana Micului: La 10 ani de la sfințirea bisericii

În Parohia Poiana Micului a avut loc vineri, 21 mai 2021, sărbătorirea a 10 ani de la sfințirea bisericii închinată Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea. Această Liturghie de sărbătoare a fost prezidată de PS Iosif Păuleț, episcop de Iași.

Sunt deja 10 ani de când lucrările la noua biserică din Poiana Micului au fost finalizate cu succes și, astfel, la 21 mai 2011, s-a decurs la sfințirea acestui lăcaș de cult închinat inițial Divinei Milostiviri, ca ulterior să fie închinat Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, fiind astfel prima biserică din România închinată acestui sfânt contemporan.

La acest eveniment atât de frumos, la invitația părintelui paroh, Alin-Cătălin Butnaru, comunitatea s-a bucurat enorm să-i aibă în mijlocul ei pe PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, pe pr. Gabriel Bucur, ctitorul bisericii și fost paroh al acestei comunități, numeroși preoți din Dieceza de Iași și, mai ales, din Decanatul de Bucovina, precum și prezența autorităților civile ce au ajutat la construirea edificiului.

La predică, pr. Gabriel Bucur, prin cuvintele sale, a marcat importanța venirii în Casa Domnului, în mijlocul comunității credincioșilor, acolo unde, cu siguranță, nu găsim decât pace și bucurie, precum am cântat cu toții la psalmul responsorial: "Vom merge cu bucurie în casa Domnului". De asemenea, Sfinția Sa a amintit cât de greu și lung a fost drumul de la gândul construirii unei noi biserici în mijlocul comunității până la înfăptuirea acestuia.

La sfârșitul frumoasei și înălțătoarei Sfintei Liturghii, PS Iosif și-a exprimat bucuria de a fi în mijlocul comunității, amintindu-ne să ne rugăm neîncetat lui Dumnezeu prin mijlocirea patronului bisericii, Sfântul Ioan Paul al II-lea, oferindu-ne tuturor binecuvântarea cu relicva Sfântului Papa Ioan Paul al II-lea, relicvariu ce conține un strop din sângele său.

Întreaga Sfântă Liturghie a fost pentru comunitate ocazia sublimă de a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru frumosul dar pe care l-au primit, pentru că au primit puterea de a finaliza acest lăcaș de cult, pentru șansa promovării credinței lor și, mai ales, pentru faptul că le arată iubirea sa divină zi de zi.

Luând cuvântul, înainte de pornirea procesiunii, părintele paroh nu a întârziat să le mulțumească tuturor celor prezenți la sărbătoare, în frunte cu PS Iosif Păuleț, preoților, celor care și-au rupt din timpul lor și au participat la eveniment, credincioșilor ce au pregătit și împodobit biserica, tinerilor care au animat Sfânta Liturghie, cât și tuturor celor ce au susținut financiar sau prin rugăciune lucrările la noua biserică din Poiana Micului.

Monika-Anelia Marculak

Fotografii de la eveniment se găsesc pe pagina de facebook a Parohiei Poiana Micului: www.facebook.com/parohia.poianamicului.


 

lecturi: 1159.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat