Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Prima serie de exerciții spirituale anuale pentru frații capucini

În perioada 9-15 mai 2021, mai mulți frați capucini ai Custodiei "Fericitul Ieremia" s-au întâlnit la Centrul de spiritualitate franciscano-capucină și de activitate ecumenică "Domus Mariae" din Onești, pentru a participa la prima serie de exerciții spirituale din acest an.

Sub călăuzirea părintelui Marius Vătămănelu, OFMConv., am fost călăuziți spre redescoperirea importanței virtuților teologale și cardinale în viața consacrată. Am fost introduși treptat în cadrul exercițiilor, pornind de la un îndemn important atât al acestor zile, cât și al întregii vieți: "Viața interioară este ceea ce Domnul vrea să facă pentru noi". Pornind de la acest îndemn am descoperit că Dumnezeu, prin virtuțile teologale și cardinale, ne invită la fericire. Dar, pentru a putea să pătrundem în această fericire, suntem invitați să-i dedicăm timp lui Dumnezeu. Stând împreună cu Domnul, mai ales în adorație, ne punem la "școala iubirii divine". Dedicându-i timp lui Dumnezeu, descoperim importanța întâlnirii cu el, iar mai apoi importanța întâlnirii cu aproapele. La "școala iubirii", învățăm virtuțile, pentru ca mai apoi să putem merge în întâmpinarea fraților.

La sfârșitul acestor zile binecuvântate, suntem recunoscători bunului Dumnezeu și tuturor celor care au făcut posibilă desfășurarea lor. Un gând special de mulțumire îndreptăm către părintele predicator Marius, pentru iubirea frățească și spiritul fratern cu care ne-a împărtășit din darul Domnului, ajutându-ne să fim mai conștienți de modul cum acționează Dumnezeu în viața noastră.

La Liturghia de încheiere a fost prezent și custodele fraților capucini din România, părintele Leon Budău. Celebrarea s-a încheiat cu binecuvântarea finală cu sfânta cruce, acordată de părintele predicator.

Suntem încrezători că harul Domnului, primit în aceste zile de exerciții spirituale, va aduce roade în sufletul fiecăruia și în comunitatea noastră. Mulțumim Domnului pentru aceste zile de har!

Fr. Adrian Benchea-Joca, OFMCap.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9-15 mai: Onești: Prima serie de exerciții spirituale anuale pentru frații capucini


 

lecturi: 893.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat