Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Seacă: Ziua Tineretului

În fiecare an, începutul lunii mai era marcat de o sărbătoare dedicată tuturor tinerilor din dieceză. Anul acesta, alături de multe alte comunități, și comunitatea din Valea Seacă a organizat o zi a tineretului cu și pentru tineri, la 1 mai 2021.

Momentul central al acestei zile a culminat cu Sfânta Liturghie animată de către tineri. Entuziasmul nostru a crescut în momentul în care am observat grupul numeros de tineri care, după foarte mult timp, s-a întâlnit având același scop comun, și anume petrecerea timpului liber împreună, într-un ambient care ne-a lipsit tuturor.

După Sfânta Liturghie, programul a continuat cu câteva bansuri, care ne-au făcut să devenim nostalgici amintindu-ne de modul în care ne adunam împreună, toți tinerii din dieceză, pentru a ne bucura de sărbătoarea ce ne unea pentru câteva ore într-o emoție continua ce era plină de entuziasm și voie bună.

După cateheza interactivă și dezbaterea care a avut loc pe tema catehezei, a urmat prânzul, pregătit de către tinerii din comunitate. Jocurile făcute ne-au consumat energia, astfel încât spre seară ne-am adunat în jurul focului de tabără și am împărtășit gânduri și impresii despre ziua ce a trecut. Iată câteva dintre ele:

  • "Trebuie să recunosc că Ziua Tineretului de anul acesta nu m-a bucurat la fel de mult ca în alți ani, când aveam posibilitatea să cunoaștem oameni și locuri noi; dar m-a bucurat într-un mod diferit. A fost fericire pură când am putut bansa din nou, când am putut cânta la Liturghie și când am ascultat cateheza împreuna, ca într-un grup, exact cum se întâmpla la sărbătorile din alți ani. A fost extrem de plăcut că pentru o zi ne-am putut relua activitățile și ne-am putut conecta toți, prin suflet." (Giulia Melania Patrașc)

  • "A fost o zi foarte frumoasă, ne-am unit în rugăciune și ne-am distrat la fel de frumos ca și în anii în care ne adunam cu toată dieceză. Totul se datorează desigur tinerilor care se implică întotdeauna, iar acest lucru este foarte apreciat. Felicitări tuturor parohiilor și tuturor tinerilor care se implică în buna desfășurare a tuturor activităților parohiale." (Denisa Duma)

  • "Ziua Tineretului. O sărbătoare care m-a făcut sa îmi dau seama cât de mult îmi era dor să fiu cu ceilalți tineri, să ne rugăm și să ne distrăm împreună. A fost minunat să retrăiesc aceste sentimente." (Stefania Doboș)

  • "Mi s-a părut o sărbătoare frumoasă, plină de momente de care nu am avut parte prea des. Am avut ocazia să particip o singură dată la Ziua Tineretului, atunci s-a desfășurat la nivel diecezan, iar modul în care a fost organizata acea sărbătoare m-a făcut să vreau să particip și în acest an." (Cristinel Ionuț Tancău)

Laura Denisa Antal

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 mai: Valea Seacă: Ziua Tineretului


 

lecturi: 1078.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat