Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Mare: Ziua Tineretului

Anul acesta Ziua Tineretului s-a desfășurat la nivel parohial în întreaga Dieceză de Iași în ziua de 1 mai 2021, prima sâmbătă din lună, ca în anii precedenți. Tema din acest an a fost: "Ridică-te! Te constitui martor al celor pe care le-ai văzut" (cf. Fap 26,16). S-a propus ca anul acesta să facem sărbătoarea pe dealul Ciciola.

Acesta este un loc de pelerinaj pentru credincioșii catolici din Valea Mare, Faraoani și împrejurimi. Se spune că aici ar fi fost îngropați morții unei epidemii de ciumă. Pe marginea traseului până la locul indicat din pădure s-au construit stațiuni pentru Calea Crucii. În prezent se face acest pelerinaj în fiecare an pe data de 22 august, în sărbătoarea Sfintei Fecioare Maria, Regină, în cinstea căreia s-a construit actuala capelă.

Grupul de tineri s-a reunit la ora 8.30 în fața bisericii, iar împreună au urmat drumul către capela din pădure. Nu a fost un drum ușor pentru cei care nu aveau o condiție fizică bună, dar destinația a meritat efortul. Nimeni nu s-a descurajat, nici măcar la apariția picăturilor de ploaie.

După ce au ajuns la capelă, tinerii au avut un timp de odihnă. A urmat Sfânta Liturghie celebrată de părintele vicar, Eduard Amariei. În cadrul predicii a subliniat cât de importantă este munca. Pentru a ajunge la scopul nostru este nevoie de efort, de transpirație, de muncă. Iar oricât de pregătiți am fi, mereu va exista un element ,,necunoscut", care poate ne va zgudui planurile, dar important este să ne punem încrederea în Dumnezeul nostru, care știe întotdeauna ce este mai benefic pentru noi. Adevărata luptă pe care o ducem este cea cu noi înșine. Trebuie să tragem de comoditate, de egoism, de orgoliu ca să ne putem ridica. Este important să îi cerem lui Isus ceea ce avem nevoie, cu siguranță vom primi și ne vom putea înălța.

Apoi a avut loc masa de prânz, sponsorizată de binefăcători, care a fost delicioasă și bine pregătită. A reîncărcat bateriile tinerilor pentru activitățile ce aveau să aibă loc după-amiază.

După prânz, tinerii au ascultat cuvintele pline de învățătură ale PS Iosif Păuleț, după care au fost împărțiți în mai multe echipe și au meditat asupra anumitor pasaje din textele alese pentru această minunată sărbătoare. Fiecare grupă a fost invitată să își folosească imaginația și creativitatea pentru a prezenta inițiativele pe care le poate lua un tânăr în societatea în care trăim.

După amiaza a fost presărată cu multe bansuri și jocuri interactive care i-au învățat pe tineri că niciodată nu e prea târziu să te joci. Au conștientizat importanța muncii în echipă și mai mult de atât s-au bucurat de timpul prezent fiind împreună.

Fiecare dintre noi, tinerii, ne-am bucurat de această experiență specială care sperăm să fie reluată și de următoarele generații de tineri cu la fel de multă înflăcărare.

Silvia Jitaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 mai: Valea Mare: Ziua Tineretului


 

lecturi: 368.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat