Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Faraoani: Ziua Tineretului 2021

Timp de două săptămâni și jumătate, noi, tinerii din Parohia Romano-Catolică din Faraoani, alături de susținerea și îndrumarea preoților din comunitate, am pregătit cu mult entuziasm și bucurie, câteva momente artistice pentru această zi de sărbătoare, Ziua Tineretului, celebrată la 1 mai 2021, dar și programul de cântece pentru Sfânta Liturghie, care a constituit momentul central al zilei, încărcat de zâmbete, evlavie, emoție și recunoștință.

În cele ce au urmat, programul artistic a început cu un cântec interpretat de toți tinerii, care exprimă faptul că Dumnezeu este mâna protectoare care ne ghidează viețile, azi, mâine și întotdeauna. Un vers al cântecului suna așa: "Și când ne e prea greu, să ne-ndreptăm privirea către ceruri", iar acest lucru exprimă faptul că Dumnezeu este răspunsul tuturor greutăților care apar în calea noastră, pe care le putem depăși dacă ne ridicăm privirea spre cer și ne punem speranța în el.

Au urmat și alte momente artistice exprimate prin bansuri și cântec, iar după acestea am continuat ziua cu momente de socializare, jocuri și voie bună, bucurându-ne de vremea frumoasă și de faptul că suntem din nou împreună.

Această zi de comuniune și plină de trăiri și-a lăsat amprenta în sufletele tinerilor din comunitate, care împărtășesc plini de bucurie următoarele gânduri:

"Ziua Tineretului ne-a oferit ocazia de a restabili conexiunea pierdută în urma pandemiei și alimentată de bucuria de a fi împreună. Sfânta Liturghie și activitățile desfășurate cu acest prilej mi-au încărcat sufletul cu speranță și recunoștință că suntem o comunitate în care tinerii chiar reprezintă «speranța lumii», așa cum am exclamat și la finalul Sfintei Liturghii, o comunitate unită, care își manifestă credința în Dumnezeu." (Silvia Frâncu)

"1 Mai, Ziua Tineretului, ziua fiecăruia dintre noi, a fost ocazia perfectă pentru ca harul Domului să lucreze în noi, tinerii comunității din Faraoani. În pofida tuturor granițelor instituite de-a lungul timpului, această zi rămâne marcată ca ziua în care s-a construit podul de legătură, podul speranței, al bucuriei și al unității. Este o zi greu de uitat, cu o încărcătură emoțională pe măsură." (Melisa Blaj)

"Ziua Tineretului 2021 - cea mai frumoasă experiență alături de cei mai veseli și implicați prieteni! Am simțit bucuria credinței în comun, am cântat cu sufletul și ne-am mângâiat dorul de comunicare și de colaborare. L-am trăit pe Dumnezeu!" (Sabina Farcaș)

"Pentru mine Ziua Tineretului a însemnat comuniune cu cei de vârsta mea. Chiar dacă nu m-am întâlnit de mult timp cu unii, această sărbătoare ne-a adus împreună și a fost un prilej de bucurie pentru noi toți." (Laura Antal)

"Sincer să fiu, toată această zi a fost un succes, tineri implicați, idei frumoase, pregătiri multe, iar la sfârșitul acestei zile mă simt mândru să văd ce am putut face noi, tinerii din Faraoani." (Robert Andrei-Bolog)

"Pentru mine, ziua de 1 Mai, Ziua Tineretului, a însemnat fericire, un moment în care, după mai mult timp, ne-am reîntâlnit unii cu alții și ne-am bucurat împreună de sărbătoarea noastră. A fost o zi care ne-a unit, care ne-a ajutat sa facem o Liturghie frumoasă, specială și plină de viață, prin care am putut să medităm, să ne deschidem inimile și să-l admiram pe Dumnezeu. Aceasta mi-a oferit un puternic sentiment de apartenență și de recunoștință față de Biserică și față de Dumnezeu, care m-a făcut să vreau să mă dedic și să mă implic din ce în ce mai mult în viața Bisericii." (Veridiana Farcaș)

"Pentru mine, Ziua Tineretului a însemnat ziua în care am învățat și am văzut cum este ca tinerii să se unească prin rugăciune și cântece, pentru a sărbători această zi în numele Domnului. Bucuria care radia din vocile și personalitățile pe care le avea fiecare a făcut ca aceasta zi să fie unică și să demonstreze că tinerii uniți în numele Domnului sunt plini de bucurie. Această zi mi-a dovedit faptul că există speranță în orice și m-a învățat să mă bucur mai mult de persoanele din jurul meu." (Sabina Bortoș)

"A fost o zi deosebită! Atât de mulți tineri, atât de multă bucurie și zâmbete cum de mult nu mai văzusem. A fost o zi în care am învățat că noi suntem martorii Învierii lui Isus și că suntem datori să o răspândim indiferent de locul în care ne aflăm sau limba pe care o vorbim." (Ovidiu Bulai)

Ziua Tineretului, într-un cuvânt, a însemnat recunoștință. Recunoștință pentru tot ce avem și suntem, recunoștință pentru familiile noastre care ne-au crescut și educat în lumina credinței, recunoștință pentru că și în comunitatea noastră, tinerii sunt adevărate mărturii de credință. După această zi, rămân cu următorul gând: iubirea lui Cristos Înviat dăruiește speranță, bunătate, unitate și sădește credința în inimile celor care se deschid pentru el.

Antonina Farcaș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 mai: Faraoani: Ziua Tineretului


 

lecturi: 981.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat