Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Maica milostivirii
Domenico Ghirlandaio,
foto: Wikimedia
Oficiul pentru Pastorația Sanitară: Novenă de rugăciune către Sfânta Fecioară Maria, Tămăduitoarea Bolnavilor (4-12 mai 2021)

Rugăciune de început

Doamne Isuse Cristoase, care ai venit în lume să tămăduiești neputințele oamenilor, te rugăm să primești smeritele noastre rugăciuni pentru cei încercați de boală. Mântuiește-i, Doamne, pe toți, căci tu îi iubești pe oameni și rânduiești toate spre folosul lor. Noi suntem neputincioși și nu îi putem ajuta dacă nu ne vei lumina cu harul tău.

Dăruiește-le lor răbdare și liniște, alungând de la ei toată frica și toată deznădejdea, ca să nu fie îngenuncheați de durere și să nu își piardă speranța în iubirea ta milostivă. Dacă le este de folos ca ei să ducă mai departe crucea bolii, fie, Doamne, după voința ta și nu a noastră. Tu care viețuiești și domnești împreună cu Tatăl și cu Duhul Sfânt în toți vecii vecilor. Amin.

Ziua I (4 mai 2021)

Dumnezeul nostru, noi care credem în tine te rugăm să ne întărești credința! Te iubim, dar fă-ne să iubim cu mai multă înflăcărare! Ne căim de păcatele noastre, dar fă să le plângem mai tare! Te dorim ca pe scopul a tot ce există! Îți mulțumim ție, binefăcătorul nostru cel veșnic! Te chemăm ca pe puternicul nostru apărător! Dumnezeul nostru, prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria, mângâie-ne cu milostivirea și îndurarea ta și apără-ne cu puterea ta de orice boală și neputință. Prin Cristos, Domnul nostru. Amin.

Bucură-te, Marie...

Ziua a II-a (5 mai 2021)

Răsplătește, Doamne, Dumnezeul nostru, prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria, toată iubirea pe care o arată cei care se îngrijesc de bolnavi și suferinzi, înmulțind binecuvântările tale în casele lor! Pentru toți lucrătorii din domeniul sanitar suferința să fie un prilej de a face binele, ca să se arate astfel în inimile lor iubirea pe care ai cerut-o celor ce te urmează. Așa te rugăm, prin Cristos, Domnul nostru. Amin.

Bucură-te, Marie...

Ziua a III-a (6 mai 2021)

O, Maică Sfântă, a celor ce cheamă cu evlavie numele tău!

O, grabnică sprijinitoare a neamului omenesc, nădejde a celor deznădăjduiți!

La tine alergăm noi atunci când ne aflăm în necazuri și în dureri, așteptând cu milostivire îndurarea ta.

Niciun muritor nu a cunoscut o durere mai mare ca a ta, atunci când l-ai văzut pe Fiul tău, Isus Cristos, răstignit pe cruce. Nicio mamă nu a plâns pentru fiii ei cât ai plâns tu pentru căderile și durerile noastre.

Știind marea ta grijă pentru cei ce laudă numele tău, te rugăm, Preacurată Fecioară Marie, să privești la suferințele și neputințele noastre și să nu îngădui să fim biruiți de ele!

Ajută-ne, Maică Preasfântă, tămăduitoarea bolnavilor, ca simțind ocrotirea ta sfântă, să te cinstim împreună cu toți îngerii și sfinții în toate zilele vieții noastre! Așa te rugăm, prin Fiul tău Isus Cristos, Domnul nostru. Amin.

Bucură-te, Marie...

Ziua a IV-a (7 mai 2021)

Doamne, Dumnezeule, care dăruiești pace celor ce iubesc legea ta, prin mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria, ai grijă de slujitorii tăi bolnavi care sunt greu încercați de descurajare. Nori negri s-au abătut asupra sufletelor lor încât unii dintre ei nu mai văd razele iubirii tale. Cugetele lor s-au întunecat și nu se mai împărtășesc din lumina ta.

Dăruiește-le lor și nouă roadele Duhului Sfânt: iubirea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, bunăvoința, fidelitatea, blândețea și cumpătarea (Gal 5,22), ca atunci când vom părăsi această vale de lacrimi să intrăm în odihna ta cerească. Prin Cristos, Domnul nostru. Amin.

Bucură-te, Marie...

Ziua a V-a (8 mai 2021)

Doamne, Dumnezeul nostru cel iubitor de oameni, prezentăm înaintea feței tale neputințele și slăbiciunile fraților noștri bolnavi și suferinzi. Frică mare i-a cuprins înaintea încercărilor, în loc să-i cuprindă încrederea în Providența ta și în grija pe care o porți oamenilor.

Dăruiește-ne harul să fim cuprinși de speranță pentru ca virusul deznădejdii să nu ne doboare la pământ. Prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria, Tămăduitoarea Bolnavilor, te rugăm să nu ne lași fără ajutorul tău ceresc. Prin Cristos, Domnul nostru. Amin.

Bucură-te, Marie...

Ziua a VI-a (9 mai 2021)

Preasfântă Fecioară Marie, mijlocește la bunul Dumnezeu pentru cei bolnavi forța, curajul și generozitatea de a nu se pierde pe drum, de a nu abandona lupta, de a nu se clătina în fața durerii. Luminează mintea tuturor celor bolnavi să perceapă prezența lui Cristos, o prezență capabilă să dea sens suferinței acceptate și oferite. El care viețuiește și domnește împreună cu Tatăl și cu Duhul Sfânt în toți vecii vecilor. Amin.

Bucură-te, Marie...

Ziua a VII-a (10 mai 2021)

Doamne, Dumnezeule al milei și al îndurărilor, prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria, trimite harul tău cel sfințitor peste cei care se îngrijesc de bolnavi, copleșindu-i cu harul tău plin de iubire și bunătate față de oameni. Fă ca fiecare om, în mijlocul pustiului său, să găsească un semn al prezenței tale, căci tu ești Dumnezeul care vine în întâmpinarea noastră! Fiecare dintre noi poate fi pentru altul, împreună cu tine, un tovarăș de drum, în comuniune cu Tatăl și cu Duhul Sfânt. Amin.

Bucură-te, Marie...

Ziua a VIII-a (11 mai 2021)

Doamne Isuse Cristoase, cel ce vrei ca toți oamenii să se mântuiască, prin mijlocirea Maicii tale Preasfinte, ne rugăm ca, în ceasul sfârșitului vieții noastre să ne dai minte întreagă, cunoștință adevărată și părere de rău pentru păcatele săvârșite. Plini de credință, speranță și dragoste în veci să lăudăm numele tău cel sfânt. Tu, care viețuiești și domnești împreună cu Tatăl și cu Duhul Sfânt în toți vecii vecilor. Amin.

Bucură-te, Marie...

Ziua a IX-a (12 mai 2021)

Sfântă Fecioară Marie, nu uita tristețea noastră, a celor aflați în călătoria pământească. Aruncă o privire plină de bunătate asupra celor care se află în suferință, care se luptă cu dificultățile și care nu încetează să guste zilnic din amărăciunile vieții.

Fecioară Marie, veghează la căpătâiul tuturor bolnavilor din lume: al celor care au pierdut orice speranță de vindecare; al celor care strigă și plâng de durere; al celor care nu se pot trata fiindcă nu au bani; al celor care în acest moment și-au pierdut cunoștința și sunt în pragul morții; al celor care au intrat în agonie; al acelora care suferă din cauza infectării cu SARS-CoV-2.

Marie, Mama lui Isus și a noastră, sprijină pe cei slabi; întărește-i pe cei care se simt izolați, mângâie-i pe cei care sunt victime ale răutății oamenilor. Ai milă de toți cei care s-au îndepărtat de Cristos. Fii tu siguranța celor care se află în îndoială, lumina celor care caută, forța celor care luptă și căldura inimilor care simt frigul. Prin Cristos, Domnul nostru. Amin.

Bucură-te, Marie...

Oficiul pentru Pastorația Sanitară


 

lecturi: 829.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat